Descoperire rară în Noua Zeelandă

0
Sursa foto: https://niwa.co.nz/ Brit Finucci
- Reclama -

Oamenii de știință din Noua Zeelandă au făcut o descoperire rară: un pui de Chimaera (rechin fantomă), o specie puțin cunoscută de pești care trăiește în adâncurile oceanului. Puiul de Chimaera a fost găsit la o adâncime de 1200 de metri, lângă Insula de Sud, cea mai mare insulă dintre cele care alcătuiesc Noua Zeelandă.

 

Peștii Chimaera sunt foarte rar văzuți, iar specimenele tinere sunt cu atât mai rare. Rechinii fantomă nu sunt rechini, ci o specie de pești foarte apropiată. Sunt pești cartilaginoși – schetelele lor sunt compuse în mare parte din cartilagiu. Majoritatea speciilor de rechin fantomă trăiesc în adâncuri, însă câteva preferă apele mai puțini adânci de lângă coaste.

Dr. Brit Finucci, un membru al echipei, a spus că puiul de Chimaera a fost găsit accidental, în timpul unor cercetări asupra speciilor subacvatice. „Speciile de mare adâncime sunt de obicei greu de găsit, și, precum peștii Chimaera, au tendința să stea ascunse„, a declarat ea pentru BBC. „Așa că nu le vedem foarte des”.

Cercetătorii de la Institutul Național de Cercetări Acvatice și Atmosferice din Noua Zeelandă cred că puiul de rechin fantomă ieșise recent din capsulă și încă avea gălbenuș în stomac. Embrionii de Chimaera de dezvoltă în capsule tip ouă care sunt depuse pe fundul apei, și se hrănesc cu gălbenuș până când sunt pregătiți să iasă.

- Reclama -

Dr. Finucci spune că puii de Chimaera pot prezenta caracteristici diferite de exemplarele adulte, ceea ce face descoperirea cu atât mai importantă. „Puii pot trăi în diferite medii, au o dietă diferită, pot chiar arăta diferit față de adulți”. Ea a spus că pentru început va trebui să descopere specia exactă a rechinului fantomă.

sursă: Digi24

citește și 15 februarie, Ziua Mondială a cancerului în copilărie

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele