Destinații de vis aproape de București. Unde te poți relaxa vara aceasta

0

Vara aceasta îți propunem să te relaxezi în câteva destinații de vis aproape de București. Dacă îți dorești să evadezi din aglomerația orașului, atunci avem pentru tine o soluție ideală, perfectă pentru un weekend relaxant alături de cei dragi.

Activitățile pe care ți le propunem au loc în destinații de vis. Fie că îți dorești un weekend romantic alături de persoana iubită sau un weekend plin de distracție alături de cei mici, avem pentru tine câte o destinație de poveste.

Destinații de vis aproape de București

Destinațiile pe care le-am ales pentru tine sunt în apropiere de București și te vor ajuta să te relaxezi în timp ce ai parte de experiențe inedite. Am ales destinații ce implică activități în aer liber, dar și destinații unde te poți relaxa făcând plajă. Uite unde te poți distra într-un weekend în care vrei să evadezi din agitația urbană.

Palatul Știrbey

Pe lista cu destinații de vis aproape de București se numără Domeniul Știrbey. Acesta este situat la aproximativ 20 de km de capitala României și este un adevărat loc de Poveste. Imediat după palat te poți bucura de priveliștea unui lac liniștit.

Te vei putea plimba în voie într-o adevărată oază de liniște, departe de agitația orașului. Construcția palatului Buftea a început în 1850. Barbu Dimitrie Știrbei a fost cel care a ordonat construirea palatului. Deși de-a lungul timpului și-a schimbat aspectul, palatul dăinuie în continuare și te poți bucura de o masă excelentă la restaurantul care se află la parterul său.

În apropiere de palat se află și Capela Sfânta Treime. Conform însemnărilor istorice, aceasta datează încă din 1871. Capela este construită în stil neogotic și poate fi admirată de pe băncile aranjate lângă ea. Puțin mai departe de capel se găsește Castelul de apă.

Acesta este situat în partea de nord-est a parcului și a fost realizat în 1920 după un proiect pus la punct de Anghel Saligny.

Peisajele de poveste te vor cuceri încă din primele momente și îți vor oferi prilejul de a te relaxa într-un loc desprins din basme. Uite o listă cu și mai multe locuri frumoase de lângă București unde te poți distra alături de cei dragi.

Parcul Edenland

Edenland Park este un loc ideal unde te poți relaxa cu întreaga familie. Locul este ideal pentru un weekend relaxant, departe de agitația orașului. În plus, cei mici pot face o mulțime de activități distractive în timp ce tu te relaxezi lângă o limonadă.

Parcul se găsește pe strada Cantonului 12, în Balotești. O destinație ideală pentru zilele călduroase, a doar 20 de minute de condus de București. Parcul de aventură îți oferă o gamă largă de activități pe care le poți face în aer liber. De la plimbările relaxante cu bicicleta, la echitație, paintball sau tir cu arcul. Copiii pot privi animăluțele sau se pot juca fericiți în natură, într-un loc sigur.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Edenland Park (@edenlandpark)

Pe lângă grădina zoo amenajată, parcul dispune și de câteva căsuțe în copaci pe care le poți închiria. Dacă plănuiești o surpriză romantică sau o experiență unică pentru cei mici, atunci aceasta ar putea fi alegerea ideală pentru tine.

Casa Timiș

Casa Timiș este una din principalele destinații de vis care este aproape de București. Situată pe strada Florica Romalo 4, Chițorani, Prahova. Casa Timiș surprinde prin liniștea pe care ți-o oferă. Un loc unde o să întâlnești oameni ospitalieri, dornici să te invite într-o lume de poveste.

Numele resortului se află în această perioadă pe buzele tuturor, iar acest lucru se datorează energie și eforturilor care au fost depuse pentru a transforma un loc aproape uitat de oameni, în ceva desprins din basme.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Casa Timiş (@casatimis)

Conacul Domniței Ralu s-a transformat acum în Casa Timiș și se impune prin eleganță și rafinament. Conacul neoromânesc a fost construit ca loc de tihnă lângă București și datează de la începutul secolului XX. Peisajele uimitoare te vor cuceri încă din prima secundă, iar restaurantele te vor primi cu brațele deschise pentru a încerca unele din cele mai sofisticate preparate.

În plus, Casa Timiș este un loc ideal pentru cine romantice sau pentru activități în aer liber. Domeniul dispune de o piscină infinity, piste de bicicletă, un parc de joacă, iar în apropiere se află chiar Drumul Vinului cu o priveliște de vis.

Domeniul Greaca

Domeniul Greaca se află la mai puțin de 40 de minute de București. Locul de poveste de află situat pe strada Dr. Ioanitescu, nr 3 în satul Greaca. Un loc ideal pentru a te relaxa într-un weekend în care îți dorești o experiență unică și departe de agitația orașului.

Fie că alegi să te cazezi aici sau doar să te bucuri de o masă excelentă la restaurantul domeniului, în mod garantat te vei îndrăgosti de priveliștea superbă. Restaurantul cu bar este perfect pentru servirea preparatelor din bucătăria tradițională și nu numai.

Dacă îți dorești o experiență completă te poți bucura de câteva momente de relaxare la piscină. În plus copiii se pot juca la kiddyland, în timp ce tu te bucuri de puțin timp liber.

Pe lista de activități pe care le poți desfășura aici se numără meciuri de tenis, tir cu arcul, ping-pong, badminton și multe alte activități care te vor face să ieși din rutina zilnică.

Ferma Animalelor

Pe Strada Sfântul Gheorghe 20, Pantelimon, o să găsești Ferma Animalelor. O destinație de vis pentru iubitorii de animale și pentru cei mici. Micuții se pot distra în natură și pot interacționa cu animalele prietenoase.

Există zone de joacă special amenajate, dar și un restaurant unde micuții se pot bucura de o masă gustoasă.

Ferma Animalelor este plină cu animale domestice și a fost gândită special pentru cei mici.Cei mici pot țesăla poneii, pot să hrănească animalele sau se pot juca pe trambuline sau se pot da cu tiroliana. Restaurantul Caprițele pofticioase este deschis pentru întreaga familie doar în weekend.

Salina Slănic

Pe lista cu destinații de vis aproape de București am adăugat și Salina Slănic. Într-o zi toridă de vară, o astfel de opțiune este mai mult decât ideală. Salina se află în orașul Slănic, Prahova și este la aproximativ 100 de km de București. Accesul se face cu ajutorul unor microbuze speciale pe care le poți lua de la casa de bilete. Însemnări despre acest loc datează încă din anul 1685.

Salina are o adâncime de peste 200 m, iar încăperile acesteia măsoară peste 55 m înălțime. Dacă alegi această locație ai grijă să incluzi și un hanorac în bagajul tău de drum. Temperatura din salină este cuprinsă între 12-13 grade Celsius.

În interiorul salinei vei găsi și un lac sărat, care poate fi admirat de pe un pod de lemn. În interiorul salinei se găsesc o mulțime de expoziții, dar și locuri speciale pentru a te destinde. În interiorul Salinei Slănic găsești locuri speciale pentru servit masa, locuri de joacă pentru cei mici, jocuri mecanice, dar și terenuri pentru minifotbal sau tenis.

Dacă nu știi cum să mai scapi de căldura din oraș, atunci o vizită la Salina Slănic ar putea fi alegerea ideală pentru tine.

Therme

Therme București, aflate pe Calea București 1K, reprezintă locul ideal unde te poți relaxa într-o zi călduroasă de vară. Piscinele minerale, toboganele de apă, saunele sau grădina botanică interioară, acestea sunt doar câteva din atracțiile pe care o să le găsești aici.

Locul dispune de zone speciale unde te poți distra singur, alături de prieteni sau chiar în familie, alături de cei mici. Atunci când mergi într-un astfel de loc trebuie să-ți pregătești cu atenție un mic bagaj de vacanță, iar din el nu trebuie să lipsească prosopul și costumul de baie.

Zona Galaxy este ideală pentru copii, mai ales că aici se găsesc și mult îndrăgitele tobogane de apă. Activitățile sunt planificate din timp aici și te poți bucura de concerte sau alte momente de entertainment.

În zona The Palm te vei putea relaxa în apa caldă a piscinei principale și nu numai. Găsești aici și paturi cu hidromasaj, dar și o zonă de bar, unde te poți relaxa cu un cocktail. Zona Elysium este destinată saunelor.

Există nenumărate activități relaxante pe care le poți face la Therme, iar dacă nu ai experimentat această experiență până acum, poate că vara aceasta este momentul oportun.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele