Destinații de vis pentru vara anului 2022. Cele mai frumoase orașe din Europa.

1

Vara aceasta îți propune o vacanță într-unul din cele mai frumoase orașe din Europa. Ți-am pregătit o listă cu destinații turistice de vis pe care să le vezi singură sau alături de cei dragi. Dacă nu ți-ai planificat deja concediul, iată câteva orașe pe care le poți include pe lista ta de călătorii spontane.

Vara nu poate să treacă fără să te bucuri de o vizită într-unul din cele mai frumoase orașe din Europa. Destinațiile pe care le-am ales pentru tine nu sunt foarte îndepărtate de România și poți ajunge cu ușurință în ele.

Cele mai frumoase orașe din Europa

Dacă ți-ai pregătit deja bagajele și ai adăugat în ele o trusă de prim ajutor, atunci ai tot ceea ce este necesar pentru a pleca într-o destinație de vis. Aceste cinci orașe ascund în spate o istorie impresionantă și au de oferit obiective turistice pe care nu ar trebui să le ratezi vara aceasta. În plus, restricțiile nu mai sunt la fel de aspre și te pți bucura în voie de o vacanță relaxantă.

Budapesta

Budapesta se află pe lista cu cele mai frumoase orașe din Europa care merită vizitate în vara anului 2022. Capitala Ungariei are de oferit o mulțime de obiective turistice care te vor cuceri din prima secundă. Prima oprire ar trebui să fie la Parlament, considerat a fi și cea mai mare clădire a țării. Clădirea impunătoare este înscrisă pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.

Imagine panoramică ce surprinde Dunărea și Parlamentul din Budapesta

Mai departe poți vizita cu încredere Cartierul Cetății Buda, unde poți observa și Bastionul Pescarilor de unde vei avea o priveliște panoramică asupra împrejurimilor. Nu în ultimul rând, Podul cu Lanțuri. Acesta este primul pod permanent care s-a construit peste Dunăre între Buda și Pesta. Orașul este de o frumusețe aparte. În plus este o destinație în care poți ajunge cu ușurință, fiind totodată foarte aproape de România.

Paris

Capitala Franței este una dintre cele mai romantice destinații de pe lista pe care ți-o propunem pentru vara aceasta. Parisul mai este cunoscut și drept ”orașul iubirii”. Pe lângă turnul Eiffel, un etalon al orașului, vei găsi o mulțime de alte obiective turistice care te vor fermeca și te vor face să te îndrăgostești iremediabil de acest oraș.

Dacă ajungi la Paris trebuie să vizitezi Muzeul Luvru, probabil cel mai cunoscut muzeu din Franța. Clădirea muzeului a fost construită inițial în secolul al XII-lea și a fost folosită de-a lungul timpului drept fortăreață. Primele expoziții de artă au fost afișate aici abia în anul 1793. Nu departe de aici o să găsești Catedrala Notre Dame, una din cele mai importante catedrale gotice din Europa.

Fotografie cu apusul peste Sena în timp ce este surprins și turnul Eiffel din Paris

Nu trebuie să pleci din Paris fără să treci în vizită și la Arcul de Triumf. Monumentul a fost construit pentru a onora victimele Revoluției Franceze și nu numai. Din vârful acestuia vei avea o priveliște impresionantă asupra orașului. Pe lista de obiective turistice vei mai găsi basilica Sacre-Coeur a cărui cupole albe te vor cuceri din prima clipă.

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele