UPDATE: Detașarea unui coleg apreciat înainte de demisie semnată de chestorul Liviu Vasilescu: reglare de conturi în poliție

0

Se vorbește, pe surse, că Liviu Vasilescu bănuia că Radu Gavriș a dat informaţii în presă despre întalnirea sa și a lui Berechet cu infractorii din clanul Duduianu de la biserică. Mai mult, conform unor surse, cei care au ridicat imaginile surprinse în noaptea cu pricina s-au recomandat ca fiind polițiști, astfel că DGPI face verificări.

 

CV-ul recent al lui Vasilescu

Liviu Vasilescu a preluat funcția de șef al Poliției Române pe fondul demisiei lui Ioan Buda, după un alt scandal celebru, cazul Caracal. Vasilescu a fost numit de Viorica Dăncilă.

În aprilie 2018, IGPR anunţa că chestorul de poliţie Liviu Vasilescu, director al Direcţiei Operaţiuni Speciale, a preluat, „cu acordul său”, funcţia de director al Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Știre inițială

Șeful demisionar al Poliției Române, chestorul Liviu Vasilescu, l-a detaşat pe comisarul-şef Radu Gavriş pe o perioada de 6 luni în funcţia de adjunct al inspectorului şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita.

Gavriş era prim-adjunct al şefului Poliţiei Capitalei. Aseară, Informateca.ro a prezentat filmul demisiei și și a înlocuirii acestuia cu chestor de poliție Eduard Mirițescu. Însă astăzi se vorbește și despre o reglare de conturi între Șeful Poliției Române, care s-a întâlnit cu Duduineii nopatea, și comisarul-şef Radu Gavriş.

UPDATE: Șeful Poliției Române, Liviu Vasilescu, a demisionat cu greu după întâlnirea de taină cu infractorii din clanul Duduianu

În anunțul IGPR se precizează că decizia a fost luată prin dispoziţia inspectorului general al Poliţiei Române. Detaşarea a fost semnată de chestorul Liviu Vasilescu, înainte că acesta să îşi dea demisia din funcţia de şef al Poliţiei Române. Decizia pare a fi o reglare de conturi având în vedere conflictul dintre Gavriş şi şefii din Poliţia Române.

Radu Gavriş a condus timp de 11 ani, din 2007 şi până în 2018, serviciul Omoruri al Poliţiei Capitalei, care s-a distins prin faptul că nu a avut niciun caz nerezolvat. Poliţiştii de aici au fost implicaţi în alte anchete de răsunet, cum ar fi cazul Caracal.

Printre cazurile la care a lucrat alături de echipa să comisarul Gavriş, se numără deja celebrele: moartea poliţistului Bogdan Gigină, incendiile de la Giuleşti şi Colectiv, cazul poliţistului pedofil Eugen Stan, dar şi cazul chirurgului Burnei. Din august 2018 a îndeplinit funcţia de prim-adjunct al şefului Poliţiei Capitalei.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele