Dezastru la spitalul din Piatra Neamț

4

Zece persoane au decedat în urma unui incendiu care a izbucnit sâmbătă seară la secţia de Terapie Intensivă din incinta Spitalului Judeţean din Piatra Neamţ, fiind activat Planul Roşu de Intervenţie.

 

Pompierii au intervenit cu cinci autospeciale de stingere şi o autoscară. Purtătoarea de cuvânt al ISU Neamţ a anunţat că probabil mai sunt şi alţi oameni care necesită îngrijiri medicale din cauza inhalării de fum. Alţi opt pacienţi care erau în salonul alăturat şi au fost salvaţi vor fi transportaţi la Spitalul Judeţean Iaşi, au transmis reprezentanţii Spitalului Judeţean Neamţ.

Vezi și Casoteca.ro/magazin

A fost rănit şi medicul de gardă, urmând să fie şi el transferat. Ministerul Sănătăţii a transmis că Nelu Tătaru se va deplasa la Piatra Neamţ în această seară, pentru a evalua situaţia. El a precizat că 10 persoane au decedat şi sursa incendiului este evaluată de ISU. „Ei spun că ar fi un scurtcircuit”, a adăugat Tătaru. Alte şapte persoane sunt în situaţie critică, precizează ISU Neamţ.

De asemenea, managerul Spitaului Judeţean Piatra Neamţ Lucian Micu a spus că: „Vestea bună e că incendiul a fost stins în totalitate. Nu a fost afectată decât secţia ATI. Există 8 decedaţi în urma incendiului, un cadru medical de gardă care suferă arsuri pe 40% din corp urmează să fie transferat la Iaşi. A fost activat Planul Roşu. Celelalte secţii ale spitalului nu au fost afectate. Toţi pacienţii sunt în siguranţă”.

Visul lui Don Quijote – premieră online neCUVINTE – teatru pentru schimbare socială

4 comentarii

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele