Dezastru pe piața muncii. Tinerii ”nu au contact cu realitatea”

0
Raluca Dumitra, editor-șef eJobs România
Raluca Dumitra, editor-șef eJobs România

Foarte mulți tineri cu zero experiență cer salarii de o mie de euro și un program flexibil, astfel că așteptările lor trebuie să se calibreze cu realitatea, iar aceștia să facă o serie de concesii, a declarat Raluca Dumitra, editor-șef eJobs România.

”Există o mare diferență între așteptări și realitate. Sunt foarte mulți tineri care nu au niciun fel de experiență și merg la un interviu și cer o mie de euro cu zero experiență. Eu nu cred că fac acest lucru neapărat pentru că ei cred că merită cu adevărat o mie de euro, cred că pur și simplu nu au contact cu realitatea și cu piața. Adică nu știu cât ar trebui să câștige un om la început de carieră”, a afirmat expertul eJobs.

Conform unui studiu realizat recent de către eJobs, aproximativ 12% dintre tineri nu reușesc să se angajeze pentru că au așteptări salariale prea mari sau nu sunt dispuși să respecte un program fix de lucru.

Primul job

eJobs a lansat de curând platforma Primul Job, dedicată tinerilor și persoanelor fără experiență.

Aceștia pot afla de pe această platformă cum să își redacteze CV-ul, ce să facă sau să nu facă la un interviu de angajare sau salariul optim pe care ar trebui să îl ceară. Platforma oferă și un motor de căutare de locuri de muncă dedicate tinerilor sau celor aflați la început de carieră, unde aceștia pot obține rezultate personalizate, cu ajutorul unor filtre.

30.000 de locuri de muncă disponibile

Peste 30.000 de locuri de muncă sunt disponibile pentru tineri și persoanele fără experiență pe platformele eJobs.

Studiul arată, de asemenea, că vânzările, producția și restaurantele/barurile sunt domeniile în care se angajează cei mai mulți tineri. Meseriile cel mai puțin alese sunt: marketing, învățământ, inginerie și IT și contabilitate.

Aproape jumătate dintre români se angajează pentru prima dată înainte de a împlini 20 de ani, însă datele Eurostat arată și că unul din cinci români cu vârsta cuprinsă între 18 și 24 de ani nici nu lucrează și nici nu studiază.

Articolul Dezastru pe piața muncii. Tinerii ”nu au contact cu realitatea” apare prima dată în Pedagoteca.

Sursa: Dezastru pe piața muncii. Tinerii ”nu au contact cu realitatea”

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele