Diana Șoșoacă, dosar penal pentru oprirea vaccinării

2
diana sosoaca dosar penal
Diana Șoșoacă, Iași

Diana Șoșoacă, dosar penal pentru oprirea vaccinării la centrul din localitatea Răchițeni, județul Iași, în luna septembrie.

 

Procurorii DIICOT fac cercetări în cazul de la centrul de vaccinare Răchiţeni, Iaşi, în care este implicată senatoarea Diana Şoşoacă, pentru comunicare de informaţii false.

În septembrie, Diana Șoșoacă a fost la centrul de vaccinare din Răchițeni și a blocat procesul de vaccinare, iar apoi DSP Iaşi a depus o plângere la Poliţie pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice. Cererea a ajuns, ulterior, la Parchetul General și apoi la DIICOT Structura centrală.

Vezi și Șoșoacă cercetată penal de DIICOT pentru zădărnicirea combaterii pandemiei COVID-19

În urma faptelor, procurorii DIICOT au demarat cercetări in rem pentru comunicarea de informaţii false, pentru încălcarea articolului 404 din Codul penal.

DIICOT ar putea audia mai multe persoane pentru că imaginile de la centrul de vaccinare din Iași au fost în spaţiul public.

Procurorii DIICOT au ales o altă încadrare în acest dosar, alta decât cea care era la Parchetul General, astfel nu au mers pe tulburarea liniştii şi ordinii publice, ci pe comunicarea de informaţii false.

2 comentarii

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele