Diana Șoșoacă la primul dosar penal

1
diana sosoaca dosar penal
Diana Șoșoacă, Iași
- Reclama -

Parchetul General anunță că a deschis, joi, 9 septembrie, un dosar penal în urma incidentelor de la Răchiteni care au avut-o în prim plan pe senatoarea Diana Șoșoacă.

 

Dosarul se află la Secția de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și a fost deschis „ca urmare a sesizării din oficiu a organelor de poliție precum și a formulării unei plângeri de către o instituție publică”, se arată în răspunsul transmis la solicitarea RFI România.

Vezi și Probleme pentru senatoarea AUR Diana Șoșoacă cu scutirea de purtare a măștii

Instituția care a depus plângerea este Direcția de Sănătate Publică Iași. Șeful DSP Iași anunțase anterior la RFI România că plângerea trebuie depusă la Parchetul de pe lângă Înalta Curte tocmai pentru că în evenimente este implicat un parlamentar.

La solicitarea RFI România, Parchetul General spune că cercetările se desfășoară „in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de zădărnicirea combaterii bolilor, prev. de art. 352 din Codul Penal și de tulburarea ordinii și liniștii publice, prev. de art. 371 din Codul Penal.”

- Reclama -

În urma unei solicitări RFI România, și Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 a reacționat miercuri în urma incidentelor de la Răchiteni.

CNCAV și-a exprimat ”dezaprobarea” față de gestul senatoarei și i-a îndemnat pe cei agresați să sesizeze „instituțiile abilitate imediat”.

Problema este că, în videoclipul publicat pe pagina sa de socializare, senatoarea a chemat și la alte acțiuni similare, astfel încât o situație de genul celei de la Răchiteni s-ar putea repeta oricând.

De la Iași Poliția a anunțat și ea că a demarat o anchetă, fără a furniza alte detalii, în condițiile în care senatoarea Diana Șoșoacă, însoțită de alte persoane a împiedicat procesul de vaccinare din Răchiteni, a agresat persoane care doreau să se vaccineze și a culminat cu agresarea personalului medical.

În reportajul realizat de RFI România la Răchiteni, medicul de la centrul de vaccinare din comună a declarat că s-a temut pentru viața sa și a restului personalului medical și a deplâns exact lipsa polițiștilor de la evenimente.

Rezultatul? Mai multe persoane din localitate, unele nedeplasabile, au rămas nevaccinate.

- Reclamă -

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele