DIICOT, 23 de percheziții în domeniul afacerilor cu lemn. Sunt vizați și austriecii de la Holzindustrie Schweighofer

0
- Reclama -

Procurorii DIICOT au declanșat percheziţii, în această dimineață, în cinci judeţe şi în Bucureşti în domeniul afacerilor cu lemn. Sunt vizate și sediul societăţii Holzindustrie Schweighofer din Bucureşti şi fabricile acesteia din Sebeş şi Rădăuţi.

Potrivit informațiilor actuale, unii directori de la aceste fabrici de prelucrare a lemnului vor fi aduşi la audieri, iar ancheta vizează și Direcţiile Silvice din Suceava, Alba şi Hunedoara.

DIICOT a anunţat printr-un comunicat de presă că efectuează 23 de percheziţii în cinci judeţe (Suceava, Hunedoara, Alba, Bihor şi Braşov) şi în Bucureşti la persoane şi instituţii publice pentru destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de deturnare a licitaţiilor publice, evaziune fiscală, concurenţă neloială, tăiere fără drept de arbori şi alte infracţiuni aflate în competenţa acestei unităţi de parchet.

Prejudiciu estimat la 25 mil. euro

Prejudiciul estimat de anchetatori se ridică la peste 25 milioane de euro. Totodată, DIICOT susține că o parte din masa lemnoasă recepţionată provenea din săvârşirea unor infracţiuni de tăiere fără drept de arbori.

Vizată de anchetă, compania austriacă  a anunțat că va coopera cu autoritățile.

- Reclama -

„Compania pune la dispoziția autorităților toate informațiile necesare pentru buna desfășurare a anchetei în curs și sprijină autoritățile prin toate mijloacele sale pentru o soluționare corectă a investigației, pe baza unor date transparente. Compania nu a fost înștiințată de obiectul acestei investigații.  Compania Holzindustrie Holzindustrie SchweighoferSchweighofer este prima interesată de soluționarea rapidă și corectă a acestei situații”, susțin oficialii Holzindustrie Schweighofer.

De asemenea, austriecii spun că la începutul anului 2017, după ce Forest Stewardship Council (FSC) a anunțat că retrage definitiv certificarea pentru lemnul procesat de companie, au implementat un plan de acțiune complex pentru a combate tăierile ilegale și pentru a sprijini dezvoltarea unei industrii durabile a lemnului în România și că a investit un milion de euro în consolidarea securității lanțului său de aprovizionare.

Sursa: DIICOT, 23 de percheziții în domeniul afacerilor cu lemn. Sunt vizați și austriecii de la Holzindustrie Schweighofer

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele