Dinamo și FC Botoșani se controlează din nou de coronavirus

0

Secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, Justin Ştefan, a declarat că jucătorii echipelor Dinamo şi FC Botoşani, unde s-au înregistrat primele cazuri pozitive de coronavirus din fotbalul românesc, vor fi retestaţi la mijlocul acestei săptămâni.

“Pentru ambele cluburi este aplicată aceeaşi regulă, izolare 7 zile, apoi retestare şi dacă testul este negativ primesc autorizare pentru revenire la locul de muncă. La mijlocul săptămânii se vor face testările şi e clar că e posibil ca ambele echipe să spună că nu s-au antrenat şi să mai ceară câteva zile suplimentare. E greu de crezut că Dinamo va juca în weekend, dar e posibil ca meciul lui CFR Cluj cu Botoşani să-l împingem pe luni-marţi, să vedem”, a declarat Ştefan pentru Agerpres. Oficialul LPF a precizat că este posibil ca apariţia cazului pozitiv de coronavirus la Dinamo să decaleze finalul campionatului: “Important este ca toţi jucătorii să fie izolaţi, pentru a nu se crea un focar. Aceste cazuri poate îngreunează un pic play-out-ul, dar deocamdată nu ne facem probleme că nu putem să-l ducem până la final, poate doar să ducem închiderea sezonului un pic mai încolo. Am vorbit şi cu deţinătorul drepturilor TV, discutăm pe marginea unui termen pentru o nouă tranşă de plată. Să se aşeze lucrurile într-o stare normală”.

Joi, cu o zi înaintea reluării Ligii I, au fost confirmate 3 cazuri de infectare cu COVID-19, unul la un angajat al clubului Dinamo şi două la FC Botoşani, medicul echipei şi un jucător.

Citește și: Tătaru: Suntem într-o transmitere comunitară accentuată de măsurile de relaxare

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele