Dinastii politice: ANRE ar putea ajunge pe mâna fratelui PSD-istului Paul Stănescu

3
Alexandru Stănescu
Alexandru Stănescu

Precum dinastiile regale, noile dinastii, cele politice, par să pună mâna pe România. PSD îl susține pe Alexandru Stănescu la șefia Agenției Naționale pentru Reglementare în Energie (ANRE), instituție cheie din domeniul energiei. Stănescu ar urma să fie audiat și numit prin vot în Parlament.

 

Stănescu nu are nici o legătură cu domeniul energiei, ci s-a remarcat cu afaceri în agricultură. Fost deputat în legislatura trecută, Stănescu a fost vicepreședinte la Comisia pentru Agricultură din Camera Deputaților.

Potrivit CV-ului, a absolvit în 1986 Facultatea de Mecanică Agricolă București. Între 1986 și 1993 a fost inginer la S.C. Agromec Vișina S.A, Vișina iar între 1994 și 2012 a fost director general la S.C. Agromec Bucinișu S.A., Bucinișu.

Potrivit declarației de avere, deține mai multe terenuri agricole în Corabia, în suprafață de câtva zeci de hectare, în județul Olt.

Vezi și Veterinarii de acord cu Oros și Stănescu în privința legii care le acordă puteri depline

Ca parlamentar, s-a remarcat printr-un proiect de lege care interzice practic românilor și străinilor care nu sunt fermieri să cumpere teren agricol în România. 

Fostul ministru al agriculturii, Adrian Oros, declara, în martie 2021, că vânzarea terenurilor agricole a fost blocată anul trecut de PSD, fiind creată o procedură greoaie şi complicată prin care oamenii erau încurajaţi să vândă şi să cumpere cu acte de mână şmecherilor din agricultură.

Și fratele său, Paul Stănescu, actual secretar general al PSD, este specialist în tractoare și agronomie. Fost șef al IAS Studina în perioada comunistă, Paul Stănescu și-a construit o puternică afacere în agricultură împreună cu familia în comuna Vișina, condusă de tatăl său ca primar.

3 comentarii

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele