Directorul Transelectrica, cu diplomă falsă de inginer, a dispărut

0

Marius Dănuț Carașol a fost revocat de către Consiliul de Supraveghere al Transelectrica din funcția de președinte al Directoratului companiei și din funcția de membru al acestuia. Carașol se pare că a dispărut fără urmă, nefiind prezent la sedința în care a fost destituit.

Mircea Coșea a spus că instituția nu va face plângere, dar că, din câte a înțeles din presă, Procuratura s-a autosesizat în acest caz, în care șeful Transelectrica este bănuit că și-a falsificat diploma de absolvire a facultății.

„L-am sfătuit pe dl. director general, deocamdată mai mult nu putem să facem, să-și rezolve problema printr-o cerere personală pe care s-o facă la Politehnică, în sensul confirmării că există în Foaia matricolă a Universității numele domniei sale, numărul diplomei și anul de absolvire. În al doilea rând, vom face – și lucrul ăsta l-am stabilit acum – vom face și prin proprietari, prin acționari, prin minister (Ministerul Economiei – n.r.) adică, cerere și la minister (Ministerul Educației – n.r.), și la Politehnică, pentru verificarea acestei diplome”, a precizat Mircea Coșea.

Citește și Infractori până în pânzele albe: președintele Transelectrica s-a angajat cu o diplomă falsă

Președintele Consiliului de Supraveghere Transelectrica a declarat joi, la Digi24, că directorul Marius Carașol nu a adus aceste documente – i se dăduse un termen de 24 de ore – și, mai mult, el a dispărut pur și simplu, nu a mai răspuns la telefoane și nu a mai putut fi contactat.

„Astăzi, din nou, am convocat o ședință de urgență a Consiliului, pentru că această situație nu mai putea continua, Transelectrica e societată de interes strategic, listată la bursă, riscăm efecte economice negative. A fost motivul pentru care am convocat Consiliul și am hotărât revocarea în absența lui. Dânsul nu a mai venit, nu a mai răspuns la niciun telefon, la nicio chemare”, a spus Mircea Coșea.

Comunicatul Transelectrica

Având în vedere informațiile difuzate în presă în ultimele 24 de ore, referitoare la autenticitatea studiilor președintelui Directoratului CNTEE Transelectrica SA, Consiliul de Supraveghere al Companiei a decis revocarea domnului Marius-Dănuț CARAȘOL din calitatea de membru al Directoratului, respectiv președinte al Directoratului. Începând cu data de 19 septembrie 2019, în calitatea de președinte al Directoratului a fost numită doamna Claudia-Gina ANASTASE.

Consiliul de Supraveghere al CNTEE Transelectrica SA tratează cu responsabilitate și respect importanța guvernanței corporative în administrarea societății, precum și poziționarea companiei în relația cu investitorii și partenerii.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele