Discursul președintelui Iohannis i-a ridicat pe parlamentarii PSD în picioare!

0
- Reclama -

Preşedintele Klaus Iohannis a ținut, astăzi, un discurs în fața Camerelor reunite ale Parlamentului. Deloc împăciuitor, ba chiar „ofensiv”, discursul prezidențial i-a înfuriat pe parlamentarii PSD- ALDE.

„Aș fi vrut astăzi, în condiții normale la început de mandat să vă vorbesc despre lucruri importante pentru România, aș fi vrut să vă vorbesc despre centenar, 100 de ani de când există statul modern, despre proiectul de țară, pentru că  toții ne dorim o Românie puternică și prosperă, cu toții ne dorim ca României să-i meargă mai bine, dar vremurile nu sunt obișnuite, suntem în plină criză, sute de mii de români protestează în stradă, națiunea e în alertă, e vie, e atentă și e nemulțumită. O importantă cercetare sociologica realizată în ultimele 3 zile arată ca 80 % dintre români  cred că țara merge într-o direcție greșită. Cum s-a ajuns aici, la numai o lună după alegeri? În 11 decembrie, PSD a repurtat o mare victorie. Dar după aceea, cu o ciudată strategie tip kamikaze, a intrat într-o coiliziune frontală cu o parte însemnată a societății românești. A promis în campanie ceva și în primele zile s-a apucat de altceva.Pohta ce-ați pohtit se pare că nu e ceea ce ați spus în campanie. Grija primă se pare că a fost să vă ocupați de dosarele penalilor. Și românii sunt indignați și revoltați. Asta e situația uni multumiți, alții nemulțumiți. Ce facem dragilor, care sunt soluțiile pentru a ieși din acest impas? Retragerea ordonanței 13 și demiterea chinuită a unui ministru e prea puțin. Alegeri anticipate sunt, în această fază, prea mult. Asta este marja de manevră. PSD a creat problema, PSD să vină cu soluția”

„Ați obosit deja? Ghinion”.

Deranjați de cursul discursului, parlamentarii puterii s-au ridicat în picioare și au părăsit sala huiduind.

„Președinții celor două camere încearcă să vehiculeze ideea că nu sunt mulțumit de rezultatul votului și că aș dori răsturnarea guvernului legitim. Fals! Ați câștigat, acum guvernați și legiferați, dar nu oricum! România are nevoie de un guvern puternic, nu de un guvern care cu sfială execută ordinele de la partid. România are nevoie de un guvern transparent, care guvernează predictibil, la lumina zilei, nu noaptea pe furiș.Legiferați pentru România, dați legi bune pentru România, nu pentru un grup de politicieni cu probleme. Conduceți responsabil, sunt mari așteptări din partea societății. Ce-ați promis – faceți! Sunt mari așteptări din partea mediului economic. Nu vă bateți joc de România! Suntem într-o situație economică foarte bună. Păstrați trendul ascendent, păstrați creșterea economică.România este o țară stabilă, puternică în regiune. Am legiferat, am guvernat în așa fel încât România să devină parte puternică din NATO, din UE. Să nu-i dezamăgim.Dacă PSD, care a creat această criză, nu o rezolvă urgent, voi convoca consultări pentru a vedea care sunt soluțiile. Merită România un sacrificiu pentru câțiva politicieni? Asta e întrebarea., Ce fel de națiune vrem să fim? Si pentru a afla voința suverană a poporului român, voi convoca acest referendum. Imediat după primirea răspunsului Parlamentului, voi convoca referendumul.Probabil ați urmărit imagini de la demonstrațiile care au avut loc în ultimele zile, cea mai mare în Piața Victoriei, dar și în multe alte localități din România și în străinătate. Au fost proteste în orașe unde nu s-a ieșit în stradă la Revoluție. Incredibil! Imaginea aceea splendidă din Piața Victoriei cu telefoanele iluminate cred că o știți cu toții. Când politicienii au încercat să ducă democrația în coridoarele întunecare, românii au ieșit în stradă și au readus lumina democrației. Democrația trebuie apărată zi de zi. Democrația nu este nicoiodată de la sine înțeleasă și pentru multă democrație este nevoie de multă educație. Îi felicit pe părinții care  și-au dus copiii în Piața Victoriei. Să păstrăm democrația vie și țara curată, la propriu și la figurat, pentru generaiile care vin după noi, pentru viitorul României”.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele