Discuții Ciucă-Kuleba: România a fost invitată să contribuie la eforturile de reconstrucţie a Ucrainei

1

Premierul Nicolae Ciucă l-a primit vineri pe ministrul de Externe ucrainean Dmytro Kuleba, pe care l-a asigurat că sprijinul acordat Ucrainei prin ajutor umanitar, gestionarea fluxului de refugiaţi, facilitarea exporturilor va continua. La rândul său, Kuleba a invitat România să contribuie substanţial la eforturile de reconstrucţie în Ucraina.

 

„Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă l-a primit, la Palatul Victoria, pe ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba. În cadrul întrevederii, a fost analizată situaţia de securitate şi militară din regiune, în urma agresiunii militare ruse”, anunţă Executivul.

Premierul român a prezentat eforturile autorităţilor, alături de societatea civilă, voluntari şi organizaţii umanitare internaţionale în sprijinirea celor peste 800 de mii de refugiaţi ucraineni intraţi în ţara noastră de la izbucnirea războiului.
„A fost evidenţiat rolul important al hub-ului umanitar de la Suceava în colectarea şi coordonarea formelor de sprijin acordat la nivel european şi internaţional. Cu aceeaşi ocazie, premierul Nicolae-Ionel Ciucă a dat asigurări de continuare a sprijinului acordat Ucrainei pentru ajutor umanitar, gestionarea fluxului de refugiaţi, facilitarea exporturilor ucrainene”, informează Guvernul.

Șoigu continuă delirul criminal: Rusia vrea să ”elibereze” din punct de vedere militar Donbasul

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele