Disneyland de România, locul care îi lasă pe turiștii dar și pe români cu gura cascată. Unde este, cât costă intrarea și ce poți face acolo

1
- Reclama -

România este superbă, iar asta o știu toți cei care au călătorit prin ea, fie că sunt români, fie că sunt turiști străini. Dar un loc anume te face să crezi că ai ajuns în cu totul altă țară.

Adesea, această destinație este comparată cu Disneyland, și pe bună dreptate. Toți cei care au ajuns aici au rămas impresionanți de minunățiile locului.

Locul desprins din basme aflat în România

Acest loc magic din România asemănat cu Disneyland are o atmosferă de poveste, chiar impresionează și turiștii străini. Locul este construit de Anca și David Damian, doi tineri care au avut o idee Senzaționala și unică. 

Acest loc se află în Porumbacu de Sus, județul Sibiu, se întinde pe o suprafață de 10.000 de meri pătrați și este un loc fermecător, care atrage turiștii ca un magnet.

- Reclama -

La o distanță de 40 de kilometri de Sibiu, pe partea de nord a Munților Făgăraș, se află locul unic din România care seamănă cu faimosul Disneyland.

Se numește Povestea Calendarului și îmbină frumos tradiția, natura și culorile. Acest loc este construit ca un parc tematic, ideal pentru copii și super interesant pentru adulți.

În mijlocul codrului există 12 căsuțe realizate din diverse materiale și cu forme diferite. Fiecare dintre aceste căsuțe reprezintă una dintre cele 12 luni ale anului.

Descoperă și: Cele mai frumoase parcuri tematice din Europa. Unde poți să îi duci pe cei mici să se distreze

Cât costă intrarea

Căsuțele sunt legate prin alei pietruite frumoase, lucru care te face să crezi că ești într-un basm.

Mai mult, aceste căsuțe poartă numele lunilor din calendarul tradițional românesc. Adică Gerar, Făurar, Mărțișor, Prier, Florar, Cireșar, Cuptor, Gustar, Răpciune, Brumărel, Brumar și Undrea. 

Pe lângă vizitarea căsuțelor, turiștii au la dispoziție o mulțime de activități interesante: de la ascultarea poveștilor, până la explorarea întregului parc și distracția în locurile special amenajate. Pentru copii, o vizită aici este un vis devenit realitate și o amintire specială.

Există multe ateliere pentu cei mici, spații de joacă și toate facilitățile necesare pentru o zi superbă. 

Biletul de intrare este de 25 de lei pentru adulți, iar pentru copiii între 3 și 14 ani, un bilet costă 15 lei. Programul este de la 9:00 la 19:00, iar  în incintă găsești și un restaurant.

- Reclamă -

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele