Djokovic a caștigat la Wimbledon al 21-lea Grand Slam al carierei

0

Sârbul a reușit o demonstrație de tenis de mare clasă și s-a impus cu 4-6, 6-3, 6-4, 7-6 în finala cu australianul Nick Kyrgios, numărul 40 în ierarhia mondială profesionistă.

Câteva lovituri de excepție ale lui Kyrgios i-au adus acestuia primul set, iar Djokovic și-a găsit ritmul la retur pentru a prelua conducerea, cu break-uri în următoarele două seturi, pentru ca apoi să se impună fără emoții în tie-break-ul dintr-al patrulea. Și-a extins seria de victorii la Wimbledon la 28 de meciuri, iar cu al 7-lea triumf al său la Londra, sârbul îl egalează pe legendarul american Pete Sampras în ceea ce privește numărul de trofee de simplu câștigate la Londra.

În vârstă de 35 de ani, Djokovic se află acum la doar un singur titlu în urma recordului lui Roger Federer, care a câștigat opt turnee la Wimbledon, și la un titlu de Grand Slam în urma recordului lui Rafael Nadal, care a câștigat 22 de titluri de cel mai anal nivel.

În vârstă de 27 de ani, Kyrgios și-a etalat în mod frecvent varietatea loviturilor. El a reușit un as cu al doilea serviciu, de peste 200 km pe oră și a executat un serviciu sub braț, de jos, în primul său game de serviciu, având și alte lovituri neobișnuite de-a lungul meciului, printre care și un lung de linie cu mare efect, ce inițial a părut să iasă mult înafară, dar care a căzut apoi exact pe colțul terenului.

Totodată, australianul a servit 30 de ași, dublu față de adversarul lui.

De asemenea, Kyrgios nu a ratat nici ocazia de a provoca mici certuri și controverse cu arbitrul de scaun, cerându-i acestuia să dea afară din arenă o spectatoare despre care a susținut că este în stare de ebrietate și îl deranjează.

Pentru victoria de la Wimbledon, Novak Djokovic a fost recompensat cu 2.320.000 de euro, în timp ce Kyrgios a incasat 1.218.00 de euro.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele