Djokovici a câştigat US Open

0
- Reclama -

Sârbul Novak Djokovici, locul 2 ATP, a câştigat US Open, învingându-l în finală pe rusul Daniil Medvedev, numărul 3 mondial, scor 6-3, 7-6 (5), 6-3. Djokovici, care revine astăzi pe prima poziţie ATP, a egalat recordul lui Margaret Court, de 24 titluri de grand slam câştigate.

 

Confruntarea Djokovici – Medvedev a durat trei ore şi 16 minute.

Cei doi au jucat finala şi în 2021, însă atunci învingător a fost Medvedev, scor 6-4, 6-4, 6-4.

„Să intru în istoria acestui sport este ceva cu adevărat remarcabil şi special”, a spus Djokovici la ceremonia de înmânare a trofeului. „Evident, în toate modurile posibile, în toate sensurile posibile ale cuvântului special. Este greu de descris în cuvinte. Aveam un vis în copilărie, la şapte, opt ani. Voiam să devin cel mai bun jucător din lume şi să câştig trofeul de la Wimbledon. Era singurul lucru pe care mi-l doream. Dar apoi, când am reuşit, evident că am început să visez noi vise şi să îmi stabilesc noi obiective, noi ţeluri. Nu mi-am imaginat niciodată că voi fi aici, alături de voi, vorbind despre 24 de Slamuri. Niciodată nu am crezut că asta va fi realitatea, dar în ultimii doi ani am simţit că am o şansă, că am o şansă la istorie – şi de ce să nu profit de ea dacă mi se prezintă”.

- Reclama -

Rezultate Loto joi, 7 septembrie. Care sunt numerele câștigătoare la toate categoriile de joc și ce premii sunt puse în joc

După finală, Djokovici i-a adus un omagiu lui Kobe Bryant.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele