DNA cere arestarea unui judecător de la Tribunalul Bucureşti suspectat de luare de mită

0
- Reclama -

DNA cere arestarea preventivă a judecătoarei Burlan-Puşcaş Elena, care activează la Tribunalul Bucureşti. Magistratul este acuzat că ar fi primit 50.000 de euro de la patru persoane pentru sentinţe uşoare.

Secţia pentru judecători a CSM a avizat favorabil solicitarea DNA. Cauza a fost înregistrată la DNA în 2016.

„În contextul judecării unui dosar penal ce privea săvârşirea unor infracţiuni cu violenţă, inculpata Burlan-Puşcaş Elena, în calitatea menţionată mai sus, a primit, în perioada 2009-2010, de la patru dintre inculpaţii vizaţi de cercetarea judecătorească (din care doi cercetaţi pentru tentativă de omor calificat) suma totală de 50.000 euro. Banii respectivi au fost primiţi de magistrat pentru a dispune faţă de cei doi inculpaţi cercetaţi pentru tentativă de omor calificat înlocuirea măsurii preventive a arestării cu măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu, lucru care s-a şi întâmplat în perioada 01 octombrie 2009 – 26 ianuarie 2010. De fiecare dată, aceste soluţii au fost desfiinţate de instanţa superioară de control judiciar”, susţine DNA într-un comunicat de presă.

Citeşte şi Șapte ani de închisoare pentru Liviu Dragnea! Anunțul de ultim moment al procurorilor DNA

Procurorii spun că pentru aceeaşi sumă de bani, printr-o sentinţă din luna februarie 2010, „judecătorul Burlan-Puşcaş Elena a pronunţat pedepse cu suspendarea executării faţă de toţi inculpaţii din dosarul respectiv”.

„În faza de apel, în luna decembrie 2010, această sentinţă a fost desfiinţată în parte, Curtea de Apel Bucureşti pronunţând pedepse cu executare faţă de autorii infracţiunii de tentativă de omor calificat, aceste pedepse fiind de 8 ani, respectiv 7 ani şi 6 luni”, potrivit sursei citate.

- Reclama -

Curtea de Apel Bucureşti va judeca propunerea procurorilor.

De Vlad Mitu

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele