falși medici

DNA: peste 1,5 milioane lei prejudicii aduse spitalelor din Brașov și Harghita

Stefan Alexiu

DNA Brașov face cercetări penale in rem (față de fapte, nu persoane) în spitale din Brașov și Harghita, unde anchetează suspiciuni de corupție în atribuirea unor contracte supra-evaluate, potrivit unui comunicat al instituției. În dosar au fost făcute astăzi 22 de percheziții.

 

Procurorii DNA susțin că activitățile frauduloase ar fi avut loc în perioada 2019 – 2020, prejudiciul în dauna spitalelor s-ar ridica la suma totală de 1.669.234 lei, iar sumele de bani date/promise de reprezentantul firmei respective ar varia între 5.000 euro și 89.000 euro.

Vezi și Descinderi DNA în legătură cu achiziții de aparatură medicală la spitale COVID-19

Dosarul urmărește presupusa atribuire ilegală, de către persoane din conducerea unor spitale din județele Brașov și Harghita, a unor contracte prin care unitățile respective ar fi achiziționat echipamente și produse medicale supraevaluate, dintre care unele nici nu îndeplineau condițiile de conformitate, iar altele nici nu erau necesare.

Surse judiciare au declarat pentru G4Media că vizate sunt și spitalele COVID-19 din județul Brașov. Este vorba de Spitalul Clinic de Neurologie și Psihiatrie Brașov, Spitalul de Boli Infecțioase, Spitalul Municipal Odorhei și la sediul Biroului de Operațiuni Speciale din Brașov, unde ar fi vizat chiar șeful instituției.

Pentru atribuirea contractelor preferențiale plătite din bani publici, spitalele în cauză ar fi organizat proceduri formale prin care să fie desemnată câștigătoare o anumită firmă. În schimb, persoane din conducerea spitalelor sau persoane cu ascendent și influență asupra acestora ar fi primit sume de bani de la reprezentantul legal al firmei respective.

Procurorii anticorupție din cadrul Serviciului teritorial Brașov desfășoară cercetări penale in rem (față de fapte) în legătură cu presupusa comitere, de către mai mulți funcționari publici, a următoarelor infracțiuni:

Citeste si...  Radu Mazăre, condamnat la 6 ani de închisoare

luare de mită,
dare de mită,
trafic de influență,
cumpărare de influență,
abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite și a altor infracțiuni asimilate celor de corupție

Vezi și Situaţia imposibilă a dascălilor în faţa elevilor problemă și criza de autoritate din societate


Distribuie articol:
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *