DNA sprijină demersul celor două asociații de magistrați care i-au cerut lui Toader, să abandoneze procedura de revocare a lui Augustin Lazăr

0

Procurorii DNA sprijină demersul celor două asociații de magistrați care i-au cerut ministrului Justiției, Tudorel Toader, să „abandoneze” procedura de revocare a procurorului general Augustin Lazăr.

Adunarea Generală a DNA s-a întrunit astăzi, la solicitarea a peste o treime din procurorii direcției, și a exprimat „susținerea comunicatului comun al Asociației Forumul Judecătorilor din România și Asociației Mișcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor din data de 25.10.2018”.

Procurorii DNA își exprimă atașamentul față de valorile statului de drept și de respectarea principiului independenței sistemului judiciar în ansamblul său, care implică garanții clare, puternice și eficiente de respectare a independenței procurorilor în exercitarea mandatului lor prevăzut de lege. În acest sens, procedurile de revocare a procurorilor cu funcții de conducere trebuie să fie temeinic justificate pe baza unor criterii obiective și să evite riscul unor decizii disproporționate și alimentarea unui climat de intimidare și presiune asupra procurorilor”, se arată în comunicatul DNA.

 Peste 1.000 de magistrați susțin în nume propriu, solicitarea adresată Ministrului Justiției de a abandona imediat procedura de revocare a Procurorului General al României.

Procurori, judecători, dar și auditori de justiție din Institutul Național al Magistraturii au semnat solicitarea inițiată de două asociații profesionale, una a judecătorilor și una a procurorilor.

Ministrul Justiție Tudorel Toader a prezentat miercuri raportul de evaluare a procurorului general Augustin Lazăr și a cerut revocarea acestuia din funcție.

Tot în urma unui raport de evaluare, Toader a declanșat procedura de revocare a fostei șefe a DNA, Laura Codruța Kovesi. Președintele a semnat decretul de revocare în urma unei decizii a Curții Constituționale.

Citește și Augustin Lazăr îi răspunde lui Toader:Încheierea protocoalelor cu SRI – stabilită în Planul de acţiune pentru implementarea Strategiei Naţionale Anticorupţie

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele