Doar șase producători auto din 17 companii mari au reușit să evite pierderile

0

Pandemia de coronavirus a atras după sine pierderi uriașe, cu care se confruntă în prezent toate domeniile de activitate. În acest context, industria auto a suferit pierderi majore, care se ridică la miliarde de dolari la nivel global, conform unui studiu realizat de firma de consultanță EY. 

 

Pierderile operaţionale în rândul celor mai mari 17 producători auto mondiali s-au ridicat la aproape 11 miliarde de euro (12,9 miliarde de dolari) în trimestrul doi din 2020, când restricţiile impuse pentru a stopa răspândirea pandemiei au afectat economia globală. În trimestrul doi din 2019, cei 17 au obţinut un profit combinat de aproape 22 miliarde de euro, apreciază EY.

Doar şase producători auto au reuşit să nu raporteze pierderi, iar producătorul american de vehicule electrice Tesla a reuşit să-şi îmbunătăţească rezultatele financiare, ajungând cel mai profitabil producător auto, conform studiului firmei de consultanţă.

Dar niciun producător auto nu a reuşit în trimestrul doi din 2020 să evite scăderea veniturilor. Câştigurile combinate s-au situat sub 177 miliarde de euro, un declin de 41% faţă de perioada similară din 2019. Totuşi, sunt diferenţe semnificative între companiile auto, în timp ce veniturile Tesla au scăzut cu 5%, iar cele al producătorului auto nipon Mitsubishi au înregistrat un declin de 57%. La mijloc sunt producătorii auto germani Volkswagen, Daimler şi BMW, ale căror venituri au scăzut cu 37%, 29% şi, respectiv, 22%.

„Nu am avut niciodată un astfel de declin al veniturilor, al vânzărilor şi a profitului”, a apreciat Constantin M Gall, de la EY.

Citește și: Lucrări și descoperiri arheologice la Autostrada Zero – Autostrada Centură a Capitalei

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele