DOCUMENT Moțiunea de cenzură a Opoziției: ”Ajunge! Guvernul Dragnea – Dăncilă, rușinea României!”

0
- Reclama -

Partidele de opoziție – PNL, USR și PMP – au finalizat textul moțiunii de cenzură pe care o vor depune vineri la Parlament și prin care vizează demiterea guvernului PSD-ALDE condus de Viorica Dăncilă.

Moțiunea este intitulată ”Ajunge! Guvernul Dragnea – Dăncilă, rușinea României!” și începe cu un preambul în patru puncte:

  • Guvernul marionetă al penalului Liviu Dragnea trebuie să plece azi! Aceasta nu este o cerere a opoziției, ci o urgență națională!
  • Grupul infracțional organizat, condus de Liviu Dragnea, care s-a instalat la conducerea României a slăbit statul, ca să și-l supună, într-un moment în care avem nevoie de fim puternici, azi mai mult ca oricând.
  • Afirmăm cu putere și cu toată responsabilitate că este periculos pentru interesele naționale ca țara să rămână pe mâna acestui grup infracțional organizat, care distruge statul de drept și dinamitează stabilitatea politică și economică a României, într-un moment de instabilitate internațională.
  • Cei care vor încerca să-l salveze, din nou, pe Liviu Dragnea, împotriva României, vor purta pe umeri o răspundere istorică. Pentru că alegerea pe care o veți face azi, doamnelor și domnilor din PSD, ALDE și UDMR, este între Liviu Dragnea și România.

Citește documentul integral: MOŢIUNE DE CENZURĂ

Șansele ca moțiunea de cenzură să fie adoptată sunt însă minime, după ce liderul UDMR, Kelemen Hunor, a anunțat miercuri cu formațiunea pe care o conduce nu va vota pentru demiterea Guvernului.

Liderul maghiarilor a spus că moţiunea de cenzură nu trece – nici cu voturile UDMR, nici cu cele ale minorităţilor – pentru că lipsesc 52 de voturi, dar UDMR nu are răspuns la întrebarea „de bun simţ” cine este propunerea de premier, respectiv cine va conduce viitoarea majoritate (detalii aici).

- Reclama -

Potrivit liderilor Opoziției, moţiunea de cenzură va fi înregistrată vineri, la Parlament, documentul fiind semnat de 163 de senatori și deputați.

”163 de parlamentari au semnat și asumat depunerea Moțiunii de Cenzură – ”Ajunge! Guvernul Dragnea – Dăncilă, rușinea României!”. Moțiunea de Cenzură este cel mai important instrument democratic prin care un guvern care nu-și respectă Programul de Guvernare, incompetent și rău intenționat poate fi sancționat. Astăzi, anunțăm doar Moțiunea de Cenzură și o vom înregistra, astfel încât planul abuziv pe care îl au cei din PSD-ALDE să fie dejucat! Depunerea o vom face vineri. PSD și ALDE doresc să grăbească votul asupra moțiunii pentru ca ulterior să aibă liner la furat prim adoptarea Ordonanței pe Amnistie și Grațiere. Toți cei care pot contribui la căderea acestei guvernări, dar nu o fac, trebuie să știe că poartă o mare responsabilitate și istoria îi va judeca”, a declarat liderul deputaților PNL, Raluca Turcan.

Ea a arătat că, cacă mâine ar cădea cabinetul Dragnea-Dăncilă, ”Guvernul României poate să devină o instituție publică dedicată interesului românilor, și nu hoardelor de incompetenți sau persoane fără discernământ care fac rău României”.

”Noi susținem: 15 ministere, 45 de secretari de stat, fonduri europene atrase pentru autostrăzi și proiecte mari de infrastructură, forță de muncă înalt calificată pentru mediul de afaceri, companii de stat restructurate, administrații publice cu bani pentru investiții. Acestea sunt doar cateva măsuri concrete pe care un guvern responsabil nou instalat trebuie le poate asuma de urgenta după această nenorocire de Guvern marca Dragnea-Dăncilă. Avem oameni profesioniști. Avem voință politică. Este nevoie doar ca acest guvern să fie îndepărtat. Decizia este la cei care pot vota această Moțiune de Cenzură”, a mai adăugat Turcan.

„Moţiunea de cenzură este necesară şi aşteptată pentru societatea din România şi pentru situaţia în care se află ţara. (…) Vom înregistra moţiunea vineri, pentru a avea posibilitatea ca luni să fie prima citire a moţiunii în Parlament şi apoi undeva, probabil, joi să fie votul moţiunii, astfel încât să existe un termen suficient pentru dezbateri în spaţiul public pe această moţiune, care conţine toate argumentele pentru care Guvernul Dragnea – Dăncilă trebuie să plece de la conducerea României”, a spus și liderul USR, Dan Barna, la Parlament.

Citește și 29 de ONG-uri îi cer lui Iohannis convocarea unui referendum pe tema justiției! Sondaj ISSPOL: 91% dintre români se opun amnistiei și grațierii

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele