Doina Pană despre suspendarea lui Iohannis: Nu vom sta cu mâinile în sân. Noi de 80 de zile suntem fără doi miniştri numiţi

1

Coaliţia va lua o decizie în privinţa suspendării preşedintelui Klaus Iohannis, deşi momentul nu este potrivit, declară vicepreşedintele PSD, deputatul Doina Pană. „Nu vom sta cu mâinile în sân”, avertizează deputatul.

Vicepreşedintele PSD, Doina Pană, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Bistriţa, că preşedintele Klaus Iohannis a încălcat Constituţia şi nu a respectat deciziile Curţii Constituţionale în ceea ce priveşte numirea miniştrilor.

„Cum să te declari susţinător al statului de drept, când tu nu respecţi deciziile Curţii Constituţionale? Noi de 80 de zile suntem fără doi miniştri numiţi”, a spus Doina Pană.

Întrebată dacă PSD va recurge la suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis, Doina Pană a răspuns că decizia va fi luată în coaliţie.

“Să ştiţi că am stat şi am analizat pe toate părţile. Dacă nu vom recurge 9la suspendare – n.r.), eu văd un caz extrem de grav. Nu văd deloc momentul potrivit, nu din motive electorale. Mai avem cinci luni din preşedinţia Uniunii Europene, cum ar da ca ţară să suspenzi preşedintele? Deşi există motive cu vârf şi îndesat în acest sens! Vom hotărî în coaliţie care va fi strategia la care vom recurge, dar nu vom sta cu mâinile în sân, asta este foarte clar.

Eu nu îmi doresc această cale, pentru că suntem Guvernul fără doi miniştri de când am preluat preşedinţia Uniunii Europene şi să mai fim şi ţara fără preşedinte? Pentru că dacă îl suspendăm, ce imagine ne facem noi, ca ţară? Eu cred că dumnealui, de fapt, pe asta se bazează în momentul în care forţează atât de tare Constituţia”, a spus Doina Pană.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, joi, într-o scrisoare adresată premierul Viorica Dăncilă, că respinge numirea Olguţei Vasilescu pentru Ministerul Dezvoltării, motivând că nu are pregătirea necesară. Şeful statului a cerut o altă propunere pentru vicepremier şi Dezvoltare.

 

Citește și Toader și Doina Pană o atacă pe Koveși la UE

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele