Dominic Fritz nu are nicio implicare în scandalul iscat de manelistul Jador

0
Dominic Fritz

După ce manelistul Jador s-a plâns în spațiul public că n-a fost lăsat să cânte pe scena Filarmonicii Banatului din din pricina etniei sale, primarul Dominic Fritz a reacționat. De data asta avem parte de un răspuns rațional și a punctat că nu are nicio implicare în acest scandal.

 

Acest arată că artistul nu avea de ce să înceapă să vândă bilete pentru un concert, de vreme ce nu avea nicio înțelegere prealabilă cu conducerea instituției, privind o închiriere a spațiului.

Primarul Fritz a a spus că i-ar plăcea și lui să joace fotbal pe Arena Națională, dar n-ar începe să vândă bilete pentru un meci acolo ca apoi să se plângă că a fost discriminat pentru că nu există posibilitate să joace.

„Filarmonica Banatului, deşi în subordinea Consiliului Local Timişoara, are personalitate juridică proprie şi directorul este perfect capabil să ia decizii. Din câte am înţeles din presă, domnul a început să vândă bilete pentru un spaţiu pentru care nu avea contract. Poate şi eu îmi doresc să joc fotbal în Arena Naţională, dar asta nu înseamnă că încep să vând bilete pentru un meci de acolo şi să mă plâng de discriminare când acest lucru nu este posibil“, a transmis Dominic Fritz, conform Adevărul.

Vezi și Manelistul Dani Mocanu a fost condamnat la șase luni de închisoare cu executare

Primarul Dominic Fritz a punctat că el nu are nicio implicare în acest scandal şi nu el a cerut anularea evenimentului, chiar dacă instituția se află în subordinea Consiliului Local Timișoara.

Ce s-a întâmplat cu manelistul Jador și conducerea Filarmonicii

Imediat însă, conducerea Filarmonicii a anunțat că nu există nici un contract pentru găzduirea manelistului Jador, ci doar o cerere depusă de impresarii acestuia, cerere ce nu a fost aprobată.

Odată ce poziția oficială a Filarmonicii a fost clară, iar cei care cumpăraseră deja bilete de la organizatorii show-ului de manele au rămas practic fără concert, manelistul a postat pe conturile sale sociale un mesaj în care se autovictimizează și acuză indirect Timișoara de rasism.

Facultate și master, dar tot manele

”Oricum nu o să mai vin acolo, în oraşul Timişoara nu o să mai vreau să cânt acolo, fiindcă mi se pare că sunt nişte oameni… da, sunt ţigan…şi mă bucur că sunt… am făcut o facultate, domnul primar, am făcut un master, am încercat să-mi depăşesc condiţia pentru că e greu să pleci de pe câmp, cu oile şi să ajungi Jador…Sper ca oamenii din Timişoara care discriminează ţiganii sau un gen muzica… nu ştiu ce discriminează oamenii ăştia pentru că nu-mi dau seama care este motivul principal, needucaţia mea, poate am părul prea negru şi îi deranjează, pentru că muzica pe care o fac nu găsiţi dezacorduri, greşeli gramaticale, ritmul vă deranjează?”, a spus Jador, citat de DeBanat.ro.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele