Donald Trump este „atacat” și dinspre Canada!

0
- Reclama -

Intrat în conflict cu vecinii din sud, Mexic, Donald Trump nu se bucură de foarte mare simpatie nici din partea celor din nord, Canada.

Premierul canadian Justin Trudeau a a postat pe contul sau de Twitter că în ţara sa sunt bineveniţi toţi  „cei care fug de persecuție, teroare și război, indiferent de religie”.

Atât mesajul cât şi locul în care acesta a devenit public reprezintă un atac al premireului candaian la adresa noului preşedinte american, Donald Trump. AFP , citat de Agerpres, observă că, deși premierul nu a făcut niciun comentariu direct, mesajul său vine a doua zi după decizia președintelui american Donald Trump de a interzice timp de trei luni intrarea în SUA a cetățenilor a șapte țări cu populație majoritar musulmană. Același ordin a suspendat timp de patru luni primirea de refugiați din țările aflate în război.

Canada a primit în 2016 circa 35.000 de refugiați sirieni.

Să ne criticăm, dar să nu stricăm relațiile economice

Trudeau s-a dovedit a fi unul dintre cei mai  vehemenți critici ai lui Trump în timpul campaniei electorale, dar după instalarea acestuia a ținut să precizeze  că nu și-ar dori să se certe cu acesta. De altfel, Trudeau l-a felicitat pe Donald Trump cu ocazia învestirii sale în funcție și a declarat că relațiile dintre Canada și SUA sunt unele dintre cele mai strânse din lume. Pe de altă parte, Trudeau a efectuat un turneu în Canada pentru a se întâlni cu cetățenii, exact în perioada în care ar fi trebuit să fie prezent în SUA la instalarea noului președinte American.

- Reclama -

Trebuie spus și că Donald Trump s-a angajat să renegocieze Acordul Nord-American de Liber Schimb (NAFTA), încheiat cu Canada și Mexic, sau chiar să-l denunțe complet dacă nu va putea obține condiții mai bune pentru SUA. Aproximativ 75% din exporturile canadiene se îndreaptă către Statele Unite.

 

Sursa foto: cbc.ca

 

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele