Donatorii îşi vor recupera banii, „Cuminţenia pământului” rămâne la proprietar

0
- Reclama -

Camera Deputaţilor a respins ordonanţele guvernului prin care era reglementată achiziţionarea sculpturii „Cuminţenia pământului”, iar persoanele  care au făcut donaţii îşi vor putea recupera banii.

Iniţiativa  Guvernului Cioloş de strângere de fonduri de la populaţie pentru achiziţionarea sculpturii lui Constantin Brâncuşi nu a avut success, din cele 6 milioane necesare s-a strâns puţin peste 1 milion de euro.

Potrivit romania-actualitati.ro, preşedintele Comisiei pentru cultură, deputatul PNL Gigel Ştirbu, a apreciat că actualul executiv ar trebui să continue demersurile pentru achiziţionarea acestei opere de artă: „Nu sunt foarte multe opere care sunt în ţară şi pe care Guvernul, poporul, noi putem să le achiziţionăm în beneficiul nostru şi al generaţiilor viitoare. Ca atare, încă o dată, îmi exprim speranţa că actualul guvern – actualul ministru – va continua discuţiile, va reactiva, dacă cumva acesta a încetat, dreptul de preemţiune al statului român pentru cumpărarea acestui bun de patrimoniu.”

Liderul deputaţilor UDMR, Marton Arpad a propus constituirea unui fond care să fie alimentat anual de la bugetul de stat pentru a se putea achiziţiona bunuri de patrimoniu.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele