Doza de rapel este asigurată pentru toate persoanele care au făcut deja vaccinul

0

Doza de rapel a vaccinului împotriva COVID-19 este asigurată pentru toate persoanele care au făcut prima doză, precizează Grupul de Comunicare Strategică, dat fiind că Pfizer a livrat săptămâna aceasta doar jumătate din dozele promise.

 

În 18 ianuarie au ajuns în țară doar 92.340 de doze de vaccin, deși canitatea prevăzută inițial era dublă, deoarece Pfizer a anunțat că reduce temporar livrările în mai multe țări UE pentru a-și mări capacitatea de producție în Europa.

În aceste condiții, există acum o diferență între numărul de persoane care efectuează rapelul pentru următoarele 3 săptămâni și numărul dozelor existente în stoc. Potrivit GCS, necesarul de doze pentru rapel va fi rezervat din tranșele alocate săptămânal pentru România, așa cum au fost confirmate de compania Pfizer, pentru a asigura schemă completă de vaccinare pentru fiecare persoană.

Vezi și Comisia Europeană cumpără 300 de milioane doze de vaccin Pfizer BioNTech

Conform precizărilor din prospect și ale OMS, rapelul poate fi făcut la un interval de 21-28 de zile, de la prima doză, existând posibilitatea chiar de a extinde, conform studiilor, până la 42 de zile, fără afectarea eficacității vaccinului, precizează GCS.

„Nu se pune problema la acest moment de amânare a rapelului la nicio persoană”, se mai arată într-o precizare pentru presă.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele