Dr. Mihalache: “La Maternitatea SANCONFIND încurajăm nașterea naturală”

1
Dr. Mihalache Sancofind
- Reclama -

Dr. Dan Mihalache este noul șef al secției de obstetrică – ginecologie de la Spitalul SANCONFIND. Specialist cu experiență și cu supra-specializări în ecografie obstetricală și ginecologică, colposcopie, chirurgie laparoscopică ginecologică și histeroscopie, Dr. Mihalache a avut amabilitatea de a ne acorda un interviu despre ce înseamnă să lucrezi într-un spital privat, despre procedurile minim invazive care pot apărea după naștere dar și despre avantajele nașterii naturale.

  1. Din experiența dvs., ce ar trebui să facă un cuplu după ce s-a hotărât să aibă un copil? Ce analize trebuie făcute? Cum trebuie să se pregătească din punct de vedere medical?

Este de preferat ca orice femeie care dorește un copil să facă un consult ginecologic preconcepțional. Scopul este de a evalua starea de sănătate a viitoarei mame și de a trata eventualele probleme care se descoperă în sfera ginecologică.

De asemenea, se pot recomanda analize și consulturi interdisciplinare în funcție de situație. Recomandăm o dietă sănătoasă, cu activitate fizică și un supliment de acid folic preconcepțional și în timpul sarcinii.

  1. Ce afecțiuni poate avea mama după naștere și cum se pot trata?

Nașterea este un fenomen fiziologic, dar uneori, în cazul unui făt voluminos și, eventual, în funcție de calitatea țesuturilor materne, poate să apară o afectare a perineului matern, cu slăbirea mijloacelor de susținere a vezicii urinare și a uretrei, cu eventuala pierdere de urină la efort.

În multe cazuri, această problemă se poate rezolva parțial sau total cu ajutorul exercițiilor de tonifiere a musculaturii perineale. În caz de eșec, există intervenții chirurgicale minim invazive care pot corecta această problemă, intervenții care se efectuează și la Spitalul SANCONFIND.

- Reclama -

Citește și: Fondatorul Spitalului Sanconfind spune că o competiție între mai multe case de asigurări ar ajuta pacientul

  1. La SANCONFIND se fac tratamente minim invazive. Care sunt acelea și pentru ce afecțiuni?

În ceea ce privește intervențiile chirurgicale din sfera ginecologică, oferim toată gama de intervenții, dar cu accent pe cele minim invazive. Vorbim de tratamentul minim invaziv al incontinenței urinare de efort, histerectomia laparoscopică sau pe cale vaginală, de operațiile laparoscopice pentru sfera genitală pentru fibroame, chisturi ovariene, sarcină extrauterină sau alte patologii.

De asemenea, se poate efectua, în cazul în care planificarea familială s-a încheiat, ligatura tubară în scop contraceptiv. Alt aspect sunt intervențiile histeroscopice, prin care se poate opera în interiorul uterului, pentru fibroame sau polipi endocavitari, se pot rezeca septuri uterine sau desface sinechii uterine. Intervențiile se pot realiza pe spitalizare de câteva ore sau spitalizare de o zi.

  1. De obicei, la spitalele de stat, doctorii recurg foarte ușor la operația cezariană chiar dacă mama poate naște natural. Ce părere aveți despre asta? Ce ați recomanda?

La Spitalul SANCONFIND încurajăm nașterea normală. Este un proces fiziologic cu recuperare mult mai rapidă și risc mai mic de complicații pentru mamă și nou născut. Mobilizarea este mai rapidă, lactația se instalează mai repede și externarea din spital se poate face cu o zi mai devreme.

Recomandăm oricărei femei care nu are o indicație medicală să nască prin operație cezariană, să încerce să nască normal. În cadrul spitalului se poate efectua gimnastică medicală pentru gravide, care le va ajuta la naștere, ca și posibilitatea de a efectua masaj ulterior după naștere. Recomandăm un mijloc analgezic în timpul travaliului – analgezia peridurală sau cea cu gaz Entonox.

Citeste și: Cum arată o cameră de naşteri la maternitatea SANCONFIND

  1. Cum sunt condițiile aici comparativ cu spitalele de stat?

Vorbim de un spital privat care are absolut toate dotările la superlativ: cabinete de ambulator dotate cu ecografe performante, parte de imagistică – CT, RMN, ecografie mamară, generală, laborator și sterilizare proprii. În ceea ce privește secția de obstetrică-ginecologie, avem  12 paturi repartizate în 8 rezerve de lux, 4 rezerve cu un singur pat și patru cu două paturi, una dintre rezerve fiind specială pentru persoanele cu dizabilități.

În cadrul secției sunt două săli de naștere unde există intimitate maximă și gravida poate fi însoțită, dacă dorește, și de soț, care o poate susține pe durata travaliului și în timpul nașterii. Se încurajează alăptatul cât mai precoce, copilul este pus la sânul mamei cât mai repede, din primele minute.

Avem o sală de operații dedicată pentru operațiile cezariene, cu flux laminar și presiune pozitivă.

În ceea ce privește dotările pentru intervențiile ginecologice, ele sunt de top. Aici se pot efectua intervenții clasice, laparoscopice sau histeroscopice de cea mai mare complexitate.

- Reclamă -

1 comentariu

  1. Buna ziua,
    Am varsta de 54 de ani,am un polip si ma intereseaza daca il pot scoate la dvs la domnul doctor Mihalache.Sunt din Mizil,Prahova.tf.0760101686.

    Va multumesc ptr.amabilitate.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele