Dragnea are un nou proces. Judecata în dosarul Belina poate să înceapă

0

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au constatat legalitatea sesizării instanţei, precum şi legalitatea probelor şi a activităţii de urmărire penală în dosarul Belina, în care Sevin Shhaideh a fost trimisă în judecată. Judecătorii au stabilit că judecata poate începe, însă decizia nu e definitivă.

Citește și Rovana Plumb o contrazice pe Corina Crețu la un post de știri: Nu s-au pierdut banii, pot fi accesați până în 2023

„Constată legalitaea sesizării instanţei, legalitatea administrării probelor şi efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii”, se arată în decizia instanţei. Soluţia poate fi contestată.

Procurorii DNA au trimis-o în judecată în luna iunie 2018 pe fostul vicepremier şi fostul secretar de stat din ministerul Dezvoltării Sevil Shhaideh pentru abuz în serviciu în dosarul Insula Belina, clasând acuzaţiile pentru Rovana Plumb în această cauză.

Procurorii spun că, fiind situate în albia minoră a Dunării, Insula Belina şi Braţul Pavel fac parte din domeniul public al statului prin efectul legii şi al Constituţiei, prin urmare nu puteau fi trecute în proprietatea vreunui consiliu judeţean prin hotărâre de guvern, ci doar prin lege.

Sevil Shhaideh a semnat nota de fundamentare

Între 23 septembrie 2013 – decembrie 2013, ca secretar de stat, Sevil Shhaideh ar fi iniţiat, a fundamentat, a introdus pe circuitul de avizare şi a prezentat Guvernului un proiect de hotărâre de guvern, ce se va numi H.G. 943/2013, dar şi o notă de fundamentare pe care a semnat-o, în calitate de iniţiator. Pe baza acestor acte s-a aprobat transmiterea unor părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel către domeniul public al judeţului Teleorman şi în administrarea Consiliului Judeţean Teleorman, arată DNA.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele