Dragnea îl acuză pe preşedinte că blochează “o dorinţă” a peste trei milioane de români

0

Liderul PSD, Liviu Dragnea, l-a acuzat, luni, pe preşedintele Klaus Iohannis că, printr-o ”atitudine abuzivă”, blochează dorinţa românilor de a se exprima printr-un referendum în privinţa familiei tradiţionale.

”Eu nu am spus în BPN că preşedintele încalcă Constituţia, alţi colegi au spus că încalcă Constituţia, eu nu sunt constituţionalist. Referitor la întrebarea dumneavoastră, eu constat că o iniţiativă, o dorinţă a peste trei milioane de români este blocată de preşedintele României. Practic, preşedintele Klaus Werner Iohannis blochează dorinţa românilor de a se exprima printr-un referendum. Asta este ceea ce face, de fapt, domnul preşedinte Iohannis dincolo de opţiunile dumnealui, pe care nu le judec (…) dar aici asistăm la o atitudine abuzivă a preşedintelui de a bloca o dorinţă pentru a se organiza un referendum şi românii să spună ‘da’ sau ‘nu’ la o întrebare, despre asta este vorba”, a declarat Liviu Dragnea la finalul şedinţei BPN al PSD, referitor la faptul că preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că va ataca la CCR modificările la Legea referendumului.

El a negat că social-democraţii ar fi decis anularea mitingului de susţinere a familiei tradiţionale.

”Mitingul se va organiza atunci când vom ştii care este calendarul, este a zecea oară când o spun”, a precizat Dragnea.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, sâmbătă la Blaj, că va sesiza Curtea Constituţională a României (CCR) în legătură cu modificarile aduse de către Parlament Legii referendumului, precizând că este nemulţumit de schimbările efectuate la lege.

“Acuma dacă vreţi să ştiţi foarte exact, o să repet ce am mai spus. Nu sunt mulţumit cu anumite aspecte care apar în această lege şi o voi trimite Curtea Constituţională”, a spus Klaus Iohannis.

Pe 3 mai, CCR a respins sesizarea făcută de mai mulţi senatori PNL şi USR, privind proiectul de modificare a Legii referendumului, iar legea se va duce la promulgare de către preşedintele Klaus Iohannis. Este a doua oară când Curtea dezbate această lege, atunci judecătorii admiţând sesizarea Opoziţiei.

Citeşte şi Dragnea, despre organizarea Referendumului pentru familie şi a mitingului

 

Preşedintele camerei deputaţilor si lliderul PSD Liviu Dragnea alături de Călin Popoescu Tăriceanu şeful senatului şi liderul ALDE au anunţat anul trecut că pe parcursul acestui an va avea loc referendumul pentru familie. Evenimentul ar urma sa scoată oamenii la vot să decidă dacă sunt de acord cu modificarea unui paragraf din constiuţie care ar urma să specifice că “familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie”.

Deşi Liviu Dragnea si Tăriceanu nu arată deloc că ar fi genul de tradaţionali conservatori, primul având o iubită de 25 de ani iar cel de la doilea fiind căsătorit de 5 ori, par decişi, într-un gest populist, să treacă cu vederea faptul că ei insăşi nu respectă ideea unei asa zise “familii tradiţionale”.

Costul referendumului este prognozat ca ajungând la câteva zeci de milioane de euro. Asta în timp ce cele 8 spitale regionale aşteaptă în continuare prima cărămidă sau autostrăzile se construiesc de la un an la altul tot mai greu, autostrăzi care după o perioadă scurtă de timp sunt pline de gropi!

 

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele