Dragnea, la un post de știri: Acum la DNA sunt abuzuri mai mari decât înainte! Cu avocații de față, urlă, iau de piept suspecții! Iohannis este o păpușă

0

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a lansat, joi seara, un atac virulent la DNA, afirmând că ”sunt abuzuri mai mari decât înainte” și că procurorii ”cu avocații de față, urlă, iau de piept suspecții”. Dragnea i-a atacat pe Kovesi, despre care a spus că se întâlnește săptămânal cu oameni din DNA, pe fostul prim-adjunct, Coldea, despre care susține că are contacte mai departe la Înalta Curte iar despre șeful SPP, Lucian Pahonțu a declarat că este ”cel mai influent din această grupare”. ”E o grupare de oameni din instituții, din SPP, din SRI, din SIE, din direcția de informații a armatei, din ANAF, din vămi, din toate ministerele. Au două obiective: să facă bani nelegal și să păstreze controlul”, a afirmat liderul PSD, care n-a prezentat nici o probă în sprijinul celor susținute si nici n-a fost solicitat de moderatorii Antenei 3 în acest sens. Acuzații grave, tot fără probe, a făcut și la adresa Liviei Stanciu, despre care a spus că l-ar fi achitat dacă i-ar fi dat garanții că o propune judecător la Curtea Constituțională. Despre președintele Klaus Iohannis a spus că este ”o păpușă” și un ”instrument”

Principalele declarații ale liderului PSD:

 • Eu aș descrie anul 2018 că va fi anul începuturilor. Noi avem două obiectie mari, bunăstare și dezoltare și dreptate până la capăt. Lucrurile nu-s schimbate, bătălia nu e câștigată. E doar un an al începuturilor. Noi suntem DNA nu era doar o lozincă. Era conceptul lor, noi suntem deasupra legii. Unde-i Kovesi? La parchetul general, de acolo conduce DNA. Are întâlniri săptămânale cu oameni din DNA și stabilesc lucruri.
 • Este un proces care a ajuns la apogeu. Acum la DNA sunt abuzuri mai mari decât înainte. Acum, cu avocații de față, urlă, iau de piept suspecții. Poate scăpăm, poate blocăm finalizarea acestui proces. Sperăm ca în anul 2019 să fie anul adevărului. Așa mi-am pus eu în obiectiv. Sunt mii, sute de oameni condamnați nelegal. Și cu toate astea, presa cu epoleți sau haștagiștii de pe site-uri țipă. Ne înjură, cum să punem noi sub semnul întrebării așa ceva? Cea mai mare parte nu înțeleg iar acea mică parte care înțelege e mai înfiorătoare. Nu mă interesează decât să rămânem vii, liberi, să păstrăm coaliția și să ducem acest proces până la capăt.
 • Iohannis este o păpușă. Este un beneficiar, mai dă și ordine. Este această grupare de oameni. Cel mai influent în această grupare este Pahonțu (șeful SPP). Nici nu este eminență cenușie. Mult timp am făcut greșeala să zic aici e vorba de inteligență malefică superioară. Nici vorbă, e o grupare de oameni din instituții, din SPP, din SRI, din SIE, din direcția de informații a armatei, din ANAF, din vămi, din toate ministerele. Au două obiective: să facă bani nelegal și să păstreze controlul.
 • Sigur, stau în genunchi, fac sluj. Pahonțu nu este cel care le gândește, sunt câtiva lideri politici care trebuie condamnați, exterminați. Oameni din presă care pot influența, care pot arăta adevărul. Și să susțină divizia de presă care să arunce mereu cu fumigene și să facă scandal, ca lumea să nu mai înțeleagă nimic. Până la sfârșitul sesiunii de vară lucrurile astea să fie finalizate și să începem să vedem adevărul.
 • Și acum sunt judecători cărora le e frică de SRI, de DNA. Cu toate că nu mai sunt achetați de SRI, ci de secția aia specială. Am vorbit cu mai mulți colegi, oameni, care spun domne nu credeam că ajungeți până aici. La astea se adaugă și faptul că după doi ani de zile în care am încercat orice variantă de discuție, să rugăm companiile să plătească taxele aici, tema  nu e nouă, nu e nouă nici în UE. Comisia a și constatat că multinaționalele că folosesc oricem mijloc pentru a-și scoate profitul…
 • Iohannis este un instrument. Are un singur obiectiv, să mai ia un mandat. Eu cred că nu ma ia, nu a făcut nimic. Românii nu-s proști. N-a reușit să păcălească foarte, foarte mulți. Cred că Iohannis nu are capacitatea să-i păcălească. Este și rolul nostru foarte important. Maior este parte din acest angrenaj. S-a predat, s-a predat domnul Hellvig. Coldea la fel. Coldea are contacte cu judecători de la Înalta Curte în continuare.
 • Eu cred că în momentul în care acea secție de investigare a magistraților va funcțional la capacitate, când vor fi toate cele 15 posturi ocupate, când vor avea ce le trebuie…Guvernul ar trebui să facă foarte multe lucruri…deci să revenim la astea, când un judecător o să simtă, ce mă  mai interesează pe minte Maior, Coldea sau Dumbravă, că pe mine mă anchetează secția aia..și atunci încet, încet o să capete…Au început să fie judecători care iau decizii noi le spunem currajoase, dar sunt decizii normale, împotriva atacurilor, amenințărilor. Ce rol are Iohannis? Să țină ocupat scaunul de la Cotroceni.
 • N-au fost deștepți, asta cred că merge. Au fost mincinoși. Oamenii ăștia sunt disperați. Au început de a doua zi după alegeri, într-o stare de nervi nemaiîntâlnită a spus că începe un război cu PSD și cu mine. A încercat să-l convingă pe Tăriceanu, n-a reușit. A încercat orice, campanii de presă, cu DNA-ul, dosar de înaltă trădare la primul-ministru, spunând mereu afară hrăniți-ne cu sprijin și Soros și milioane. O mică paranteză, DIICOT s-a umflat puțin pe cum au venim milioane prin Bitcoin aici în România, dar văd că a adormit. Dacă ar fi fost așa ceva legat de PSD sau de ALDE se ciocneau dubele între ele pe străzi.
 • OUG-ul pe finanțarea ONG-urilor a fost atacată la CCR. Cei care țipă pentru transparență, ceea ce-i corect, dar zic nu noi!
 • Au spus la Bruxelles, stați liniștiți, în noiembrie e gata. Nu e în noiembrie, va fi în decembrie. Ponta ne asigură că el va rupe 40 , 50, moțiunea de cenzură va fi rupere. La Bruxelles era deja cert că guvernul va pica. Se vehicula pe holurile de la Bruxelles că va fi Corina Crețu, habar nu am. Trebui să clarifice domnia sa, nu eu. La moțiunea de cenzură au arătat câți sunt, mai puțini decât au semnat moțiunea. Cred că este un record. Nu oricine poate să facă chestia asta. Și cu sprijin serios de la președinte și de la alte structuri. Au arătat nu doar cât de slabi sunt ci și cât de incoerenți.
 • Se pare că în continuare Guvernul ăsta va face în beneficiul românilor. În 2019 ce-o să spună, votați-l pe al nostru, nu s-au hotărât care, că acum e o bătălie între Iohannis și Cioloș. Cioloș nu e al românilor, e al multinaționalelor dar nu numai. S-a dus și el unde a fost trimis. Li se face un traseu. Sunt oameni ghidați în viață, nu în sensul rău. Am văzut o legătură frățească, spirituală între PNL și Kovesi. Doamna nu mai avea problemă cu politicienii. Am văzut anul ăsta niște europarlamenari români într-un act de trădare națională au votat împotriva intereselor țării lor.
 • Mă uitam cu tristețe la domnul Macron. Povestea asta cu vestele galbene. Acolo n-a mai fost intervenție disproporționată împotriva dreptului oamenilor de a manifesta? Au fost intervenții mult mai dure decât în 10 august.
 • Am o foarte mare satisfacție, s-au întâmplat lucruri bune. Bune pentru țară. Niciodată PSD-ul și ALDE nu o să putem să vă mulțumim dvs și colegilor dvs pentru ce ați făcut în acești doi ani de zile. Totuși, 2 milioane de români primesc informațiilor corecte, e important. Nu aveți cum să nu recunoașteți, domne toate presiunile care au fost pe dvs în toți anii ăștia, și cu toate astea nu v-ați frânt. Nu că ați făcut ceva senzațional, ați făcut ceva normal, dar ați rezistat.
 • Ca să închei, n-am treabă nici cu apoplexia, nici cu disperarea. Cât mai repede trebuie să intre în vigoare Codurile Penale. Eu cred că domnul ministru Tudorel Toader, într-o perioadă rezonabilă trebuie să le prezinte premierului să fie adoptate prin ordonanță. Bâlciul ăsta nu poate continua la nesfârșit.
 • Și eu am suficientă simpatie pentru ministrul justiției, pentru Tudorel, dar intervine un moment când nu mai poate compensa lipsa de decizie. Orice se vrea ca să se îndrepte de fapt îi profită lui Dragnea și ăștia mai fac un dosar și cu aia și cu aia încât totul e pentru el. Dar nu putem bloca reformarea sistemului. Eu sper să înțeleagă.
 • E foarte bună relația cu Tăriceanu. Relația cu doamna Dăncilă o văd bună. Toate atacurile împotriva dumneaei au ajutat-o să captele mai repede lejeritatea de a sta în haina de premier. Sunt foarte bucurs și mulțumit. Cei care conduc coaliția, eu și dl Tăriceanu, trebuie să fim in charge, vii și liberi.
 • Vorbim de corupție? Despre marile cazuri de corupție din România sunt hotărât să vorbesc în partea a doua a lunii ianuarie. Care s-au acoperit, care sunt interesele tuturor. Asta la anul, nu acum.
 • Mai sunteți citat la Parchet? Încă nu. Nu mă duc. Vizită de stat în Vaslui. Este un drept al unui om să nu vină. M-am gândit să fac experimentul ăsta.
 • Mi-a zis cineva că atunci când s-a dat sentința cu referendumul, doamna Stanciu m-ar fi achitat dacă i-aș fi dat garanții că o propun la Curtea Constituțională. Dar a fost sunată de la Cotroceni și i s-a promis că va fi propusă.
 • Despre interviul din Le Figaro cu Ion Iliescu. Ăla n-a fost interviu, ci o discuție înregistrată cum a fost înregistrată. A fost pusă cu mâna. A fost o minciună, o mistificare, este undeva un interes nelegitim. Tot în Franța a apărut că guvernul francez este foarte supărat că eu vreu să cumpăr corvetele de la olandez. Pe ce se bazează? Pe nimic. Trebuia făcută înțelegere de la guvern la guvern. Spunea dl Tăriceanu că a văzut într-un ziar din Franța că era și el implicat.
 • Dacă erau aici reporteri străini, pe 10 august, ce prezentau? Prezentau realitatea? Ei ce transmiteau: demonstrații pașnice, zeci de mii de români veniți din diaspora să susțină lupta anticorupție și au fost tratați cu brutalitate.
 • Ce a fost până acum în România, cum controlăm noi această țară? Păi o controlăm economic, îi luăm resursele, intrăm în toate domeniile, în energie, în sistemul bancar, în agricultură. Și acuma, dacă întâmplător există un DNA care nu se ia de nici o companie străină și mai face și curățenie în fața lor, firmele închise, păi dacă avem instrumentul ăla hai să-l folosim. Cu acești reporteri care sunt de bună credință poate, dar n-au scris despre protocoale.
 • Despre OUG-ul cu ”taxa pe lăcomie”. Am citit azi cu foarte mare atenție materialul scris de Ziar de Cluj, Liviu Alexa, care a făcut o documentare jos pălăria, mă aștepam să o facă ANAF-ul. Noi discutăm de companii mari, cu cifre de afaceri de miliarde de euro și care au profituri foarte foarte mici, zero virgulă ceva la sută și unele cu pierderi. Exact în România fac cifre de afaceri foarte mari dar profituri mici, să-i ajutăm. Și am văzut companii mari, Coca Cola. De ce această companie nu-și ascunde profitul? 14 și ceva la sută, este super corectă. Băncile, companiile din energie, din retail, sunt cu 1 și ceva la sută. Sunt absolut sigur că-și ascund profiturile. Sunt companii foarte mari care nu merg într-o țară să se afle în treabă. Am văzut cât de drag și dor au față de România, cum susțin ei Cententarul. Păi cum susțin? Nu vor să plătească. Și când adunăm tot, să avem o situație, în care să vedem toată cifra de afaceri obținută în România de toate companiile străine și să vedem și impozitul pe profit care a rămas în România. Eu nu-s nebun, sunt un pic patriot.
 • Taxa pe lăcomie nu am invetat-o eu. Directia UE, nu-i vorba de lăcomie doar în România ci peste tot. Taxa pe activele băncilor este în mai multe țări și funcționează. Tu stai și te uiți, prețul la gaze crește an de an, dobânzile cresc an de an și tu nu faci nimic…85 la sută din firmele din top 100 sunt firme străine. Și noi ce facem, stăm indiferenți așa, și ne uităm.
 • Dragnea descrie la flipchart ”traseul moleculei de gaz”, de la Romgaz, la Transgaz și Distrigaz.

Citește și CDR cere CSAT să discute efectele OUG privind măsurile fiscale: Astfel de metode reprezintă un atentat la siguranţa naţională

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele