Dragnea ne anunță că nu negociază cu UDMR pe tema autonomiei teritoriale

0

Liviu Dragnea a ținut să închidă rapid discuțiile pe tema rezoluției semnate luni de cele trei formaţiuni politice maghiare, UDMR, PPMT şi PCM, privind obţinerea autonomiei teritoriale a Ţinutului Secuiesc, pe care o consideră  drept neconstituţională şi „de nenegociat”.

Liviu Dragnea a reușit până acum un „balet” interesant cu liderii maghiarilor din țara noastră, reușind să obțină constant sprijinul acestora în Parlament.

Rezoluţia semnată de cele trei formaţiuni politice maghiare arată că se doreşte obţinerea autonomiei teritoriale a Ţinutului Secuiesc. “La o sută de ani după adoptarea Rezoluţiei de la Alba Iulia, maghiarii din România au rămas o comunitate naţională puternică şi generatoare de valori, care doreşte să îşi păstreze identitatea naţională şi patrimoniul cultural, în ciuda politicilor de asimilare a majorităţii guvernelor româneşti din diferitele perioade istorice. Deşi eforturile de apărare a identităţii au consumat energii şi resurse semnificative, comunitatea diminuându-se atât numeric cât şi proporţional, în societatea maghiară din Transilvania există încă resurse pentru progresul cultural şi economic, dacă vom reuşi să creăm cadrul politic, juridic şi administrativ al drepturilor noastre fundamentale: sistemul de drept comun pentru formele de autonomie ale comunităţii”, scrie în Rezoluţia comună a organizaţiilor politice maghiare din Transilvania privind alinierea conceptelor de autonomie, semnată la Cluj-Napoca.

Citește și:Premierul Tudose cere restructurarea Guvernului

 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele