Dragnea: “Pentru prima dată repartizarea locurilor la universităţi a fost făcută fundamentat”

0

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional al partidului, că anul acesta, pentru prima dată, repartizarea locurilor la universităţi s-a făcut fundamentat, precizând că ministrul Educaţiei, Valentin Popa, a făcut o informare în acest sens.

A fost o informare prezentată de domnul ministru al Educaţiei, în legătură cu un subiect care se dezbate de câteva zile, despre repartizarea locurilor la universităţi. A fost o informare bună, o informare care ne-a lămurit pe toţi. (…) Este vorba de faptul că pentru prima dată această repartizare a fost făcută fundamentat, a fost făcută în baza unor criterii şi a unor fundamentări serioase. Din câte am înţeles noi astăzi, până acum nu a existat nicio nanofundamentare a modului cum s-au repartizat aceste locuri“, a declarat Liviu Dragnea.

El a mai spus că au existat câteva principii de bază care au fost respectate pentru această repartizare – în primul rând nevoia de corelare a specializărilor din educaţie cu ceea ce este nevoie pe piaţa muncii.

Şi toţi ştim că există o diferenţă destul de mare, şi asta de ani de zile între ceea ce apar ca specializări din educaţie şi ceea ce este nevoie pe piaţa muncii. Chiar ne spunea ministrul Apărării astăzi că sunt multe multinaţionale care an de an de abia aşteaptă să termine promoţiile de la Academia Tehnică Militară pentru a-i “racola” pe bună dreptate, sunt foarte buni specialişti, chiar şi plătesc costurile generate de studii, pentru că în zona ciivlă nu mai sunt atât de multe specializări care sunt necesare pe piaţa muncii.

De asemenea, un alt criteriu important se referă la respectarea programului de guvernare şi anume sunt două criterii – un număr dedicat pentru absolvenţii care vin din zona rurală – şi aici vorbim aici de mai puţin de 10 % din numărul de locuri şi de asemenea locuri alocate pentru domeniile strategice, pentru domeniile în care România are potenţial. (…) vorbim de medici, de constructori, de ingineri agronomic, ingineri mecanici, ingineri tehnologi, vorbim de domenii unde este nevoie serioasă de specializare pe piaţa muncii“, a adăugat preşedintele PSD.

Sursa Mediafax

(0 vizualizari)

universitatea bucurești-apel-finantare-cercetare

Post-ul Dragnea: “Pentru prima dată repartizarea locurilor la universităţi a fost făcută fundamentat” apare prima dată în Pedagoteca.


Sursa: Dragnea: “Pentru prima dată repartizarea locurilor la universităţi a fost făcută fundamentat”

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele