Dragnea precaut își pune bine averea

0

Presa a vuit luni de zile cu tunurile de la Teleorman, iar DNA-ul a scos la iveală prin dosare grele, afacerile dubiose ale Tel Drum, firma de casă a familiei Dragnea, care a împânzit România cu contracte plătite din bani publici. 

Liderul PSD, pedepsit cu închisoare cu suspendare în dosarul „Referendumul”, cu sechestru pe o parte din averea declarată și cercetat de procurorii anticorupție în dosarele „Belina” și Tel Drum încearcă dosirea banilor și bunurilor pe numele fiului său și ale apropiaților.

Citiți și Averea lui Dragnea rămâne sub sechestru

Fiul lui Liviu Dragnea, Ștefan Valentin, preia patrimoniul de lux al corporației Tel Drum. A început operațiunea luna trecută, înainte ca societatea urmărită penal să-și ceară falimentul, printr-un instrument financiar de familie conectat direct la cardul personal. Tabloul insolvenței Tel Drum reflectă mișcări noi de trupe în gruparea “Dragnea”.

Dragnea Junior a cumpărat mai multe proprietăți de la corporația teleormăneană. Transferul imobiliar se regăsește în dosarul de insolvență, pe lista cu proprietățile înstrăinate în ultimele șase luni și sumele încasate – depusă de avocații Tel Drum.

Sunt patru proprietăți care alcătuiesc împreună un domeniu total de 3,9 ha, la intrarea în Turnu Măgurele.

Piesa de rezistență e fosta vilă de protocol a partidului comunist, cu piscina și acareturile aferente. Celelalte trei sunt terenurile care o înconjoară, luate și ele la pachet.

Tel Drum le-a vândut pe toate lui Dragnea Junior cu aproape 106.000 euro (493.601,36 lei).

Tranzacția a avut loc pe 9 ianuarie, cu opt zile înainte ca cererea de insolvență a corporației să fie înregistrată la Tribunalul Teleorman. Contractul poate fi anulat la cererea lichidatorului, dacă acesta consideră că vânzarea s-a făcut în dauna creditorilor.

Citiți continuarea acestei anchete jurnalistice pe RISE PROJECT

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele