Dragnea, recunoaște că a rămas fără majoritate: “Ne-am trezit în fața unei artimetici simple la legea offshore, poate n-a fost o comunicare bună”

0

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a recunoscut miercuri seară că a rămas fără majoritate în Parlament pentru votul la legea offshore dând vina pe ”proasta comunicare” cu cei de la ALDE.

”Am înțeles că (cei de la ALDE – n. red.) n-au avut acces la informații. Azi ne-am trezit în fața unei aritmetici simple. Va fi o săptămână sau două de dezbateri transmise în direct. Să se discute cu cifrele pe masă pentru ca fiecare argument pro sau contra să fie înțeles de români, ce avantaje sau ce dezacantaje produce un amendament sau altul. Poate s-a greșit în comisie, poate n-a fost o comunicare foarte bună. O să vedem care va fi dorința fiecărui partid”, a susținut Dragnea într-o intervenție telefonică în direct la România TV.

El a spus că prin legea offshore România ”își joacă accesul la resurse” pentru a dezvolta economia românească, ”să ne rupem energetic de Rusia” și pentru a câștiga ”câteva zeci de milioane de dolari care să intre la buget și să contribuie la dezvoltarea infrastructurii”.

Liviu Dragnea a pierdut miercuri, pentru prima oară, majoritatea în Camera Deputaților cu ocazia votului pentru legea offshore. Liderul PSD a reușit să evite în ultimul moment și validarea la vot a acestei pierderi în premieră, dându-i printr-o asistentă semnalul lui Florin Iordache, care prezida ședința Camerei, să retrimită la comisii proiectul legii offshore.

Cum s-a produs această pierdere?

ALDE. În primul rând, Dragnea pierduse încă de marți sprijinul deputaților ALDE, care au fost nemulțumiți de amendamentele propuse peste noapte de Liviu Dragnea în Comisia de Industrii. Iritați de comportamentul lui Dragnea și al președintelui Comisiei, Iulian Iancu, deputații ALDE au plecat din lucrările comisiei și au anunțat public, prin vicepreședinții Andrei Gerea și Varujan Vosganian, că nu vor vota legea cu amendamentele aduse de PSD.

UDMR. Surpriza a venit miercuri, în plen, unde Kelemen Hunor a dat semnalul răzgândirii UDMR. Deși deputații UDMR asiguraseră marți majoritatea pentru PSD la votul din Comisia de Industrii, miercuri deputații maghiari s-au răzgândit și au anunțat că vor încă o discuție în comisii pentru a se ajunge la ”consens”. Motivul răzgândirii UDMR? Lobby-ul pe axa Viena – Budapesta, potrivit surselor G4Media.ro.

Citeste si Cioloș:Când vorbeşte despre poporul român, Dăncilă se referă la acoliţii lui Dragnea, o demisie de urgenţă ar fi un minim act de bun-simţ

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele