Dragnea: “Serviciile atacă PSD de când e la guvernare pentru că le e frică de noi, știu că nu ne pot dărâma pentru a își pune propriul guvern”

0

Liviu Dragnea, liderul PSD, a lansat atacuri publice la adresa SRI, a presedintelui Klaus Iohannis si a sefilor de parchete. Presedintele PSD sustine ca sefii de institutii mentionati si-ar dori ca PSD sa nu mai fie la guvernare.

“As vrea sa definim putin cadrul si situatia in care ne aflam si de ce se intampla lucrurile astea. Imediat dupa alegerile din 2016, PSD a inceput sa fie atacat violent atat in strutcura de partid, in teritoriu, la nivelul conducerii partidului, la nivelul guvernului. Sa vedem inainte de ce sunt nervosi si care sunt cei nervosi ca PSD ramane in continuare la Guvern si nu ar vrea sa mai fie. Conducerile parchetelor ce ar pierde? Ar pierde in primul rand o putere ingrozitoare exercitată intr-un mod odios, nelegal, neconstitutional multi ani si au o teama foarte mare de ideea de audit, ca cineva va face o analiza, evaluare a tuturor abuzurilor care au condus la oameni condamnati nevinovati, la destine frante ale unor lideri politici, oameni din presa, oameni de afaceri, parlamentari, alesi locali. De asemenea, au o foarte mare teama pentru ca, daca PSD ramane la guvernare, ramane in continuare posibilitatea ca numirea conducerii acestor parchete sa fie realizata nu pe baza unor intelegeri oculte, ci prin niste numiri recomandate de competenta acelor procurori propusi si numiti si dorinta lor de a aplica corect legea. Ce ar pierde conducerea SRI, spre exemplu? Am un foarte mare respect pentru ofiteri, nu pentru conducere, pentru că acești oameni fac o muncă nevăzută a căror rezultate se fac văzute, ei asigură un pilon serios pentru România, dar, din păcate,conducerile care s-au succedat la acest serviciu au inteles sa foloseasca forta uriasa pe care o poate avea acest serviciu iesind din matca constitutionala actionand intr-un mod obscur , nelegal. Am anuntat ca începem sa dezbatem, sa modificam toate legile securitătii nationale. Asta insemana ca SRI, serviciile, nu o sa mai aiba posibilitatea sa faca sau sa farame guverne majoritati parlamentare, partide, sa influenteze decizii, partide, sa trimita sentinte in plic”, a declarat Liviu Dragnea la Antena 3.

Citește și Dragnea:Mitingul din 10 august a fost finanțat din străinătate, cu organizare paramilitară, a fost tentativă de lovitură de stat

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele