Dragoş Pătraru va fi audiat marţi în Parlament cu privire la înregistrările cu Doina Gradea

0

Realizatorul Tv, Dragoş Pătraru, va participa în şedinţa de marţi, ora 12.00, la audierea în Comisia de cultură a Camerei Deputaţilor, unde îşi va susţine punctul de vedere, după ce a făcut publice înregistrări cu Doina Gradea potrivit ordinii de zi a forului legislativ.

„Audierea domnului Dragoş Pătraru, realizator al emisiunii “Starea Naţiei”, în legătură cu situaţia creată în cadrul Societăţii Române de Televiziune”, se arată pe ordinea de zi a următoarel şedinte a Comisiei de cultură a Camerei Deputaţilor.

Preşedinte director general al SRTv, Doina Gradea, a spus că, pe 8 mai, în Comisia de Cultură a Camerei Deputaţilor, că de luni de zile este ameninţată de jurnalistul Dragoş Pătraru, cel care a făcut publice înregistrări în care ea avea un limbaj injurios la adresa jurnaliştilor.

„De luni de zile am fost ameninţată şi, de ce nu, m-am simţit santajată, de domnul Pătraru, pentru a lua decizii în favoarea şi în condiţiile impuse de dumnealui în sensul prelungirii contractelor pe care le are în SRTv. De fiecarte dată când acestea se apropiau de termenul final”, a spus Doina Gradea în timpul audierilor în Comisia de Cultură a Camerei Deputaţilor.

Directorul general al SRTv, Doina Gradea, mai spune că se simte lezată de faptul că a fost înregistrată.

Deputaţii PNL, USR şi PMP s-au retras atunci de la lucrările Comisiei de Cultură în care preşedintele-director general al Societăţii Române de Televiziune, Doina Gradea, urma să fie audiată pe tema înregistrărilor apărute în presă, după ce, la propunerea PSD, s-a decis ca aceasta să îşi spună punctul de vedere fără a răspunde la întrebările membrilor comisiei.

Citeşte şi Scandal uriaş în TVR. Comunicat de presă comun Cioloş-Barna, în care se cere demisia Doinei Gradea

În înregistrările prezentate de Dragoş Pătraru, Doina Gradea este auzită cum în nenumărate rânduri aceasta li sa adresat propriilor jurnalişti cu cuvinte greu de reprodus în spaţiul public.

Şefa TVR, de asemenea face presiuni asupra propriilor jurnalişti pentru că nu respectă linia indicată si ar pune în opinia dânsei întrebări nepotrivite anumitor mebmbrii ai coaliţiei aflată la guvernare.

În opinia Doinei Gradea, opinie exprimată în înregistrările făcute publice de realizatorul “Starea Naţiei”, jurnaliştii critică prea mult pe orice ar fi la putere, fiind critici la asresa PNL la momentul respectiv, urmând PDL iar acum PSD si scot în evidenţă lucurile rele, iar acestea nu ar prezenta ceva bun.

Vă prezentăm un pasaj din ultimile înregistrări făcute publice de Dragos Pătraru:

„Problema e, când ţi-e lumea mai dragă fac ăştia câte una. Aştia de la Ştiri. E o haită acolo… să-mi bag p…. Unu care e liber astăzi şi care acum e în concediu şi  care e acreditat la Guvern, un băiat «senzaţie». Fii atent, este în concediu astăzi, stă la căpătâiul mamei care este bolnavă, la 10.40 a trimis un email la Comisia Europeană – am citit textul emailului, m-am c… pe mine – că îmi aduc aminte pe vremuri că l-am dat afară pe Mîndruţă fix de la chestie de-asta de la Pro TV, pe Mîndruţă – …email care spune aşa: „Vreau un punct de vedere al Comisiei Europene despre Legile Justiţiei din ţara mea, sunt jurnalist la televiziunea publică, despre cum vi se par Legile Justiţiei din ţara mea, ca să înţeleg care-i mersul ţării mele, şi am deadline la şefi până la ora 14.00. Fii atent, nu apare ştirea pe post, asta s-a întâmplat astăzi, şi preiau ştiripesurse.ro textul comunicatului de la Comisia Europeană. Nici nu am stat să văd ce zice Comisia Europeană, a dat un răspuns standard, pe urmă m-am uitat. El nu era la serviciu astăzi, nu s-a consultat cu niciun şef, el e acreditat la Guvern, deci legile sunt la Parlament, şeful de pe Politic nu ştie, EOD-ul nu ştie, producătorul executiv nu ştie, producătorul general nu ştie. În schimb, preia stiripesurse.ro, citând TVR-ul care nu a dat ştirea”, se arată indignată şefa TVR într-o nouă înregistrare audio.

 

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele