Dramă socială în Italia, echipa naţională a ratat calificarea la CM din Rusia

0

Italia a ratat calificarea la Campionatul Mondial din Rusia, pentru a doua oară în istorie, după ce a terminat la egalitate returul barajului, scor 0-0, cu Suedia, în tur, nordicii s-au impus cu 1-0.

Marele portar Gigi Buffon, fundaşul Andrea Barzagli şi mijlocasul Daniele De Rossi au anunţat că se retrag de la echipa naţională după acest eşec.În vârstă de 39 ani, Buffon a debutat în Squadra Azzurra în urmă cu două decenii, tot cu ocazia unui meci de baraj, împotriva Rusiei la Moscova, când l-a înlocuit pe Gianluca Pagliuca, accidentat. El a adunat de atunci 175 de selecții, fiind mai întâi rezervă, apoi titular iar în ultimii ani căpitanul naționalei Italiei, cu care a câștigat Cupa Mondială în 2006.„Sunt dezamăgit, însă nu pentru mine, ci pentru acest grup. Pentru că am ratat un obiectiv care, la nivel social, era important. Aceasta este singura mea dezamăgire și nu faptul că îmi închei cariera la națională. Timpul trece pentru toți, este un tiran, și așa este corect să fie”, a declarat Buffon.

Suporterii din întreaga ţară sunt extrem de dezamăgiţi şi furioşi, ultimul turneu final ratat de Italia a fost în 1958. În schimb, selecționerul Italiei, Gian Piero Ventura, nu și-a prezentat demisia după ratarea calificării. Cotidianul Gazzetta dello Sport anunță că soarta lui Gian Piero Ventura este deja pecetluită, aceasta urmând să fie demis în cursul zilei de astăzi , dacă va refuza să demisioneze.

Suedia este a 29-a echipă care se califică la CM 2018.

 

sursa foto: onefootball.com

 

 

 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele