Dubaiul deschide expoziția universală

0

Dubai Expo 2020 este prima expoziţie universală organizată în Orientul Mijlociu, dar şi cel mai mare eveniment la scară mondială de la începutul pandemiei de Covid-19: Dubai Expo îşi deschide porţile vineri şi speră ca timp de şase luni să adune 25 de milioane de vizitatori.

 

Ceremonia de deschidere a avut loc joi, în prezenţa membrilor familiei regale.

Cu grandoarea specifică emiratului Dubai, liderul său, şeihul Mohammed ben Rachid Al-Maktoum a promis expoziţia universală „cea mai excepţională din istorie”, potrivit francetvinfo.fr.

Situată în mijlocul deşertului, la periferia Dubaiului, oraşul cunoscut pentru zgârie-nori şi lux, Expo 2020 promite să dezvăluie minunăţii arhitecturale şi inovaţii tehnice în numeroasele pavilioane, reprezentând mai mult de 190 de ţări.

Printre atracţiile aşteptate: Harlem Globetrotters şi un robot panda chinez. Amatorii de călătorii futuriste vor putea vizita o cabină Hyperloop, în timp ce pasionaţii de istorie vor avea ocazia să vadă un vechi sarcofag în pavilionul egiptean.

China se laudă că are unul dintre cele mai mari pavilioane, în formă de bec, în timp ce Maroc l-a construit pe al său în pământ din motive de mediu. Olandezii vor avea o piramidă acoperită cu plante comestibile şi irigate cu apă de ploaie.

Curse charter pentru finalul de an: Zanzibar, Maldive, Kenya, Thailanda, Dubai sau Mauritius

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele