După achiziția Agricost, Al Dahra va investi 500 mil. euro în România în următorii cinci ani

0

După ce a achiziționat Agricost, fermă care administrează 57.000 de hectare în Insula Mare a Brăilei, cu circa 230 milioane de euro, compania din Emiratele Arabe Unite, Al Dahra, intenționează să investească încă 500 de milioane de dolari în România în următorii cinci ani, în diverse sectoare. 

În ceea ce privește investițiile în agricultură, Al Dahra are în vedere achiziționarea de teren agricol suplimentar în România și va investi în modernizarea portofoliului existent de mașini și tehnologii agricole. Obiectivul este de a atinge o producție anuală de un milion de tone metrice de cereale și furaje combinate până în anul 2022.

În paralel, se va dezvolta un punct de colectare a cerealelor cu silozuri, având capacitatea de a gestiona două milioane de tone metrice de cereale de diferite tipuri, provenind atât de la fermele românești operate de Al Dahra, cât și de la cele din afara companiei.

Investiții în logistică

Din punct de vedere al investițiilor în logistică și în lanțul de aprovizionare, Al Dahra intenționează să achiziționeze un punct de operare la portul Constanța pentru a facilita exportul de cereale și importul de îngrășăminte. Mai mult, va constitui o companie de îngrășăminte specializată, responsabilă cu importul de îngrășăminte în România și comercializarea pe piețele vecine, cu un volum estimat de 350.000 de tone anual.

În plus, Al Dahra va investi în modernizarea instalațiilor de încărcare din portul de la Brăila, pentru o capacitate sporită a mărfurilor și a traficului de nave.

De asemenea, compania Al Dahra are în plan investiții în sectorul creșterii animalelor, prin înființarea unor ferme agricole cu capacitatea de a găzdui un efectiv de 150.000 de capete de specii diferite de animale. În plus, Al Dahra va realiza și alte investiții care vizează crearea unei rețele eficiente în lanțul agricol de pe piața românească, printre acestea numărându-se fabrici și puncte de ambalare, precum și alte servicii cu valoare adăugată, în funcție de cerințele business-ului. 

Planul de investiții Al Dahra va fi implementat în mai multe faze în următorii ani și va susține strategia Guvernului de la Abu Dhabi de a asigura necesarul de resurse alimentare pe termen lung. Totodată, acest demers va contribui la diversificarea tipurilor de cereale cultivate în fermele companiei, ceea ce va duce la o gamă mai variată de produse destinate portofoliului de clienți din întreaga lume aflat în creștere.

5.000 de angajați

Al Dahra e specializat în cultivarea, producția și comercializarea de nutrețuri și produse alimentare esențiale, precum și în gestionarea de lanțuri de aprovizionare. Cu o bază extinsă de clienți în sectoarele guvernamental și comercial, Al Dahra are o acoperire geografică extinsă, cu 5.000 de angajați, operând în peste 20 de țări,deservind peste 45 de piețe și ocupând o poziție de frunte în Asia și Orientul Mijlociu.

Grupul deține sau operează terenuri de peste 161.000 de hectare în toată lumea, cu 1.200 de puncte de irigare și peste 2.000 de bunuri agricole. Totodată, compania deține și operează 15 unități de prelucrare și ambalare furajeră de ultimă generație și are capacitatea de a produce și de a furniza 3 milioane de tone metrice de lucernă și ierburi anual, răspunzând nevoilor din industria produselor lactate și industria creșterii bovinelor.

Sursa: După achiziția Agricost, Al Dahra va investi 500 mil. euro în România în următorii cinci ani

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele