După relaxarea măsurilor anti-Covid-19, Danemarca riscă acum blocarea spitalelor

0

Printr-un raport publicat vineri, autoritățile sanitare daneze și-au exprimat îngrijorarea cu privire la riscul ca sistemul spitalicesc să se supraîncarce în fața revenirii bruște a cazurilor de Covid-19 în curs de evoluție în țară, unde cele mai recente restricții au fost ridicate în acum o lună, anunță France Presse.

Cu riscul de Covid-19, gripă și alte boli infecțioase, riscăm să supraîncărcăm spitalele”, a declarat Søren Brostrøm, directorul Agenției Naționale de Sănătate.

Deja vedem că spitalele din toată țara sunt foarte ocupate și personalul este limitat. Cu toate acestea, nu avem rezistența pe care o aveam în trecut, pentru că există presiune de mult timp„, pe personalul medical, a spus Brostrøm.

Tot vineri, pentru a doua zi consecutiv, au fost raportate peste 2.000 de cazuri noi în regatul Nordic, unde nu mai sunt în vigoare restricții.

Deși a fost pionieră a permisului de sănătate introdus în primăvară, țara cu 5,8 milioane de locuitori, l-a scos din circulație la 10 septembrie, într-o perioadă în care numărul cazurilor noi era de patru ori mai mic decât cifrele din prezent.

Acum, ministerul Sănătății ia în considerare acum reclasificarea bolii drept „amenințătoare pentru societate”, nemaifiind clasificată așa din septembrie.

Am cerut, de asemenea, Comisiei pentru Epidemii să evalueze măsurile relevante pe care le-ar indica în situația actuală”, a declarat ministerul danez.

Amintim, în Danemarca, 85,9% dintre cetățenii peste 12 ani au primit două doze de vaccin anti-Covid-19.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele