După vânzarea Depaco, antreprenorul Dragoș Irimescu investește 1,8 mil. euro într-o fabrică de piatră naturală

0
- Reclama -

 

După ce a vândut Depaco, ce deţine brandul de ţiglă metalică Wetterbest grupul industrial TeraPlast, antreprenorul Dragoş Irimescu a investit în Mesta, un business de piatră naturală (marmură, granit, travertin), unde va ajunge la investiții totale de 1,8 milioane de euro.

Dragoș Irimescu

Dragoș Irimescu

Irimescu a achiziționat fabrica de piatră Mesta din Băicoi anul trecut, a renovat-o aproape în totalitate, și a dotat-o cu tehnologie de ultimă oră, şi urmează să lanseze un nou brand.

- Reclama -

Investiţia totală se va ridica la suma de 1,8 milioane de euro.

„Iniţial nu am intenţionat să intru în acest business, am fost interesat mai degrabă de investiţia imobiliară. Dar, după ce am discutat cu angajaţii de la Mesta, care şi-ar fi pierdut locurile de muncă, m-am hotărât totuşi să mă documentez, pentru că sunt foarte atașat de comunitatea locală. Citind mai multe despre piatră, i-am descoperit frumuseţea şi potenţialul şi m-am hotărât să mă implic”, spune Dragoş Irimescu.

Piatră din Turcia, India și Grecia

Piatra provine din cariere din Turcia, India şi Grecia. Lastrele şi semi-lastrele sunt tăiate şi prelucrate în unitatea de producţie, care are o capacitate de tăiere de 500 m/8 ore şi de bastonare de 120 m într-un interval de 8 ore.

Depozitul companiei înmagazinează momentan stocuri de produse de aproximativ 12.000 mp.

„Prioritatea mea în acest moment este consolidarea forţei de vânzări. Suntem în căutare de oameni buni şi serioşi. Pe termen mediu şi lung, dorinţa este educarea pieţei în ce privește utilizarea pietrei naturale în construcţii, pentru că aceasta are o mulțime de calități și avantaje. Iar politica noastră de preţuri va încuraja avansul pietrei naturale, care nu ar trebui să fie un lux sau un produs exclusivist”, susține Dragoş Irimescu.

Pe lângă business-ul de piatră, care va funcţiona sub firma Polnebo Construct, Dragoş Irimescu gestionează și compania Polnebo, unul dintre principalii distribuitori de accesorii pentru acoperişuri şi construcţii tip cort din România.

În paralel, familia Irimescu este implicată în două proiecte imobiliare rezidenţiale: Stegarului Boutique Apartments şi un al doilea proiect, pe malul lacului Străuleşti.

Sursa: După vânzarea Depaco, antreprenorul Dragoș Irimescu investește 1,8 mil. euro într-o fabrică de piatră naturală

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele