Echipa masculină de sabie a României a ocupat locul 5 la CE

0

Echipa masculină de sabie a României a ocupat locul 5 la Europenele din Antalya, iar echipa feminină de floretă s-a clasat a opta, anunţă Federaţia Română de Scrimă.

Echipa tricoloră (Iulian Teodosiu, Răzvan Ursachi, George Dragomir, Codrin Cozmuleanu) a spulberat Austria în primul tur, cu 45-12, şi a întâlnit Franţa în sferturi. A fost un meci pe care francezii l-au controlat, dar tricolorii nu au cedat fără să lupte.

Mai mult, băieţii au revenit de la 19-30 la 30-35 după o victorie cu 11-5 a lui George Dragomir în faţa lui Eliott Bibi, şi au încheiat partida cu capul sus după un egal (5-5) între Ursachi şi Pianfetti, dar şi o victorie cu 7-5 a lui Teodosiu la Apithy. S-au impus cocoşii galici, cu 45-42, iar tricolorii au intrat în turneul pentru locurile 5-8. Aici, România a întrecut Polonia cu 45-30, iar în meciul de clasament pentru locul 5 a înfruntat team-ul Germaniei.

 

Tricolorii au condus ostilităţile şi au rezistat puternicului atac din final al germanilor, care s-au recunoscut învinşi însă după ce, în ultimul releu, Iulian Teodosiu l-a întrecut cu 5-3 pe Frederic Kindler. S-a încheiat 45-42 pentru noi şi România a ocupat locul 5 la finele competiţiei. Campioană europeană este Ungaria, urmată în clasament de Ucraina şi Turcia, informează FR Scrimă.

Ana Maria Popescu – pentru a 5-a oară cea mai bună spadasină din lume

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele