Echipa națională de tineret s-a calificat la Campionatul European

0

România s-a calificat a doua oară consecutiv la turneul final al Campionatului European de tineret, după ce a remizat, scor 1-1 (0-0), cu Danemarca, în ultimul meci al grupei a opta a preliminariilor. Turneul final se va desfăşura în Ungaria şi Slovenia, în 2021.

 

Selecţionerul Adrian Mutu i-a dedicat mamei sale calificarea naţionalei de tineret la turneul final al Campionatul European din 2021.

“Am stat bine cu tensiunea, mai ales că ei (n.r. – danezii) aveau o pasivitate ieşită din comun şi atunci m-am liniştit. Pentru că nu avea rost să riscăm. Îi aşteptam pe ei să iasă ca să putem să-i deschidem, că se puseseră pe două linii. Important era obiectivul principal, calificarea, mă bucur. Înainte de toate aş vrea să dedic această victorie familiei mele, dar în special mamei, astăzi este ziua ei de naştere. Această calificare este un lucru important pentru mine, ca antrenor, pentru această generaţie de băieţi extraordinari. Sunt nişte fotbalişti de excepţie şi pe viitor o să vedeţi ei vor forma naţionala mare. E importantă pentru România, am reuşit acest lucru, trebuie să-i mulţumim şi lui Mirel Rădoi, pentru că şi el a adus zece puncte în această calificare.

Când se termină totul cu bine, toată lumea este fericită. Ne-a ajutat şi Bosnia, dar arbitrul nu ne-a ajutat, era păcat să fi pierdut o calificare cu două penaltiuri inventate, şi-n Ucraina, şi-n această seară. Era păcat. Dar până la urmă, cu ajutorul lui Dumnezeu, s-a făcut dreptate.

Eu cred că în afară de rezultat şi de obiectiv, în seara asta băieţii au arătat că joacă fotbal, am dominat Danemarca de la cap la coadă, cred că au ajuns de trei ori la poartă. I-am surprins prin aşezarea atacanţilor în lateral, care au jucat închis. Băieţii au alergat, s-au mişcat foarte bine tactic şi pentru asta eu sunt şi mai bucuros. Mai sunt 11-12 băieţi care au făcut parte din această campanie şi e şi meritul lor.

Vezi și Casoteca.ro – magazin

E puţin cam nasol, vă daţi seama ce era aici cu stadionul plin după această calificare. Le promitem că la Euro vom încerca să-i reprezentăm cu mândrie şi cu onoare. E trist (n.r. – fără spectatori), trecem toţi printr-o perioadă dificilă, important că putem să le oferim suporterilor români şi României câte o bucurie”, a declarat Mutu, la ProX.

Iohannis: săptămâna viitoare avem strategie de vaccinare anti coronavirus

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele