Echipa Rusiei a câștigat Cupa Davis 2021

0

Tenismanii ruși au câștigat Cupa Davis în acest an, după o victorie clară în fața Croației, în finala jucată duminică la Madrid.

Cotată ca una din favoritele evenimentului, Rusia a reușit să ajungă în finală și să demonstreze că este mult mai bună decât Croația, câștigând cu 2-0.

Andrei Rublev a trecut destul de ușor în primul meci de Borna Gojo, cu 6-4, 7-6, croatul nereușind o nouă supriză, după ce învinsese în turneu trei adversari mult mai bine cotați ca el.

Apoi, Daniil Medvedev a prestat un joc suficient de bun pentru a câștiga în fața lui Marin Cilic și pentru a asigura victoria țării sale.

A avut în față un adversar care știa că trebuie să câștige, ca să mențină în viață șansele Croației și pentru a trimite partida în meci decisiv. Acest lucru a dus la un joc destul de agresiv din partea lui Cilic, la care numărul 2 mondial a avut nevoie de ceva timp să se adapteze.

La distribuția premiilor, tenismanii câștigători vor primi un total de 2,1 milioane euro, în timp ce federația echipei lor va primi 1,06 milioane euro. Finaliștii vor primi un cec de 1,52 milioane euro, în timp ce federația echipei lor va fi recompensată cu 730.000 euro. Ambele semifinaliste vor primi câte 1,31 milioane euro, iar fiecare federație va primi 646.000 euro.

Rusia este a 4-a națiune care câștigă în același an atât Cupa Davis, cât și Cupa Billie Jean King – competiția feminină echivalentă pe echipe.

Mă simt extraordinar, dar mă bucur mai mult pentru echipă decât pentru mine„, a declarat Medvedev în interviul de pe teren.

Nu este niciodată ușor să ajungi la final de sezon, dar au fost cele mai bune două săptămâni din cariera mea„.

Daniil Medvedev a făcut parte și din echipa care a câștigat Cupa ATP la începutul sezonului.

Amintim, rușii, care au jucat sub steagul federației naționale de tenis, deoarece națiunea este interzisă în competițiile internaționale, pentru încălcări ale reglementărilor privind dopajul, au obținut primul lor titlu, după cel din 2006.

Rublev și Medvedev au fost membri de bază ai echipei, Andrei câștigând patru din cele cinci meciuri. El a pierdut doar în în faza grupelor, contra spaniolului Feliciano Lopez.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele