Economia României ar putea scădea cu 3,8% în acest an

0

Economia României ar putea scădea cu 3,8% în acest an, revizuită de la o scădere de 1,9% în scenariul precedent, în condiţiile în care starea de alertă s-a prelungit şi în prima jumătate a trimestrului III.

 

“În proiectul de buget pentru anul 2020 creşterea reală a produsului intern brut a fost prognozată la 4,1%. La prima rectificare bugetară, creşterea economică a fost ajustată în teritoriu negativ pe fondul unor incertitudini ridicate asupra relansării economiei. În scenariul actual, pentru a doua rectificare bugetară, creşterea economică pentru anul 2020 este estimată la -3,8%, revizuită de la -1,9% în scenariul precedent, în condiţiile în care starea de alertă s-a prelungit şi în prima jumătate a trimestrului III, ceea ce va conduce la o revenire mai lentă decât se estimase iniţial. Corespunzător, valoarea nominală a produsului intern brut estimată pentru anul curent este de 1.058 miliarde lei, faţă de 1.082,1 miliarde lei cât s-a avut în vedere la prima rectificare bugetară”, se arată în documentul consultat de News.ro.

 

În estimări, s-a ţinut cont de faptul că în condiţiile prelungirii stării de alertă, chiar dacă anumite sectoare şi-au reluat activitatea după încheierea stării de urgenţă, totuşi, aceasta s-a făcut la o capacitate mai redusă, fie datorită restricţiilor de distanţare fizică, fie datorită contextului internaţional.

Citește și: OMS: coronavirus nu poate fi transmis prin alimente

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele