Economistul Nouriel Roubini: După pandemie vine „mama tuturor crizelor“

0
roubini economist

Nouriel Roubini: După pandemie vine „mama tuturor crizelor“. Economistul care a anticipat criza din 2008 avertizează, într-un editorial publicat în The Guardian, că după pandemia de coronavirus va veni „mama tuturor crizelor“, iar economia globală va suferi o nouă lovitură brutală, provocată de stagnarea creşterii economice şi de majorarea preţurilor.

 

Riscul unei crize în stilul anilor 1970 pare mai real pe zi ce trece, consideră Nouriel Roubini, CEO al Roubini Macro Associate și profesor de economie la Facultatea de Business a Universităţii New York.

Acest dezastru în slow-motion pare inevitabil

„Stagflaţia din anii ’70 se va întâlni în curând cu criza datoriilor din perioada post-2008. Întrebarea nu este dacă, ci când“, a scris Roubini în The Guardian. „Rămânem cu cea mai rea criză din anii 1970 și până acum. Datoriile sunt mult mai mari decât în ​​anii 1970, iar un amestec de politici economice slabe și șocuri negative de aprovizionare amenință mai degrabă să alimenteze inflația decât deflația, stabilindu-se astfel contextul pentru mama tuturor crizelor în următorii câțiva ani. Acest dezastru în slow-motion pare inevitabil“, avertizează economistul.

Vezi și Celebrul Nouriel Roubini vine în România

Roubini, poreclit „Dr. Doom“ din cauza prognozelor sale sumbre, a mai specificat în editorialul său că guvernele şi băncile centrale „creează condiţiile pentru mama tuturor crizelor stagflaţioniste în următorii câţiva ani. Acest dezastru în slow-motion pare inevitabil“.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele