Editori din Lituania şi Regiunea Valencia vin la Bookfest 2018

0

Nu mai puțin de 20 de editori din Lituania şi Regiunea Valencia sosesc la Bucureşti pentru o serie de evenimente care au loc în cadrul celei de a XIII-a ediţii a Salonului Internaţional de Carte Bookfest (30 mai – 3 iunie 2018), anunţă Asociaţia Editorilor din România (AER).

Vizita oaspeţilor străini, reprezentanţi ai două importante asociaţii de editori – Associació d’Editors del País Valencià (AEPV) şi Lietuvos leidėjų asociacija (LLA) -, este parte a unui proiect european iniţiat în urmă cu doi ani şi al cărui partener român este Asociaţia Editorilor din România. Este vorba despre PUBCOOP, o platformă de cooperare europeană susţinută prin programul “Europa Creativă” care îşi propune să susţină editurile din cele trei spaţii culturale – Regiunea Valencia, Lituania şi România -, în competiţia internaţională cu editorii din ţările cu o bogată tradiţie a pieţei de carte şi cu o putere financiară ridicată.

Programul vizitei editorilor din reţeaua PUBCOOP la Bookfest începe miercuri, la ora 12.00, la Romexpo, cu o conferinţă internaţională pe tema educaţiei la care va lua parte şi Hans Klemm, ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România. Agenda include apoi mai multe întâlniri profesionale între oaspeţii străini şi profesionişti ai pieţei de carte din România.

Citește și:Garantat Ponta: Ecaterina Andronescu, candidat la alegerile prezidențiale

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele