Educația va primi un buget mărit la 6% din PIB, anunță ministrul Cîmpeanu

0
- Reclama -

Ministrul spune că sistemul de învățământ va primi primi un buget de 6% din PIB, iar măsurile din legile educației care vor duce la creșterea cheltuielilor vor fi impuse până în 2027, treptat.

Sorin Cîmpeanu susține că este convins că educația va primi bugetul promis:

Cu siguranță, da. De la premisa asta am pornit construcția legilor”, a spus ministrul la TVR Info, vorbind despre acordarea sistemului de educație a unui procent de 6% din Produsul Intern Brut.

Bugetul educației va fi 6% din PIB în anul 2027, însă o creștere semnificativă a finanțării va fi chiar de anul viitor, a explicat Sorin Cîmpeanu.

6% din PIB, în momentul, de față echivalează cu 15% din bugetul general consolidat al statului român, pe cheltuieli. Asta înseamnă că statul român va investi în educație un leu din șapte. Acest 15% va fi un buget necesar, gradual, în anul 2027”, a mai spus ministrul.

- Reclama -

Tot acesta a mai dezvăluit că de la profesori, elevi, părinți și ONG a primit 10.431 de amendamente pentru proiectul Legilor Educației. Acestea sunt analizate de o comisie din cadrul Ministerului Educației și eventual vor fi introduse în proiectul care va fi supus aprobării în curând.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele