Efecte criminale ale legilor justiției PSD-ALDE: Curtea de Apel Suceava i-au achitat definitiv pe toți inculpații din dosarul UMF Iași

0

Judecătoarele Viorica Calancea și Tatiana Luisa Andronic de la Curtea de Apel Suceava i-au achitat definitiv pe toți inculpații din dosarul UMF Iași, printre care profesorul doctor Vasile Astărăstoae și omul de afaceri Corvin Pughin, deși aceștia fuseseră condamnați la închisoare cu suspendare de Tribunalul Suceava.

Judecătoarele au anulat mai multe probe ca urmare de deciziilor CCR 26/2019, 302/2017 și 22/2018. Prejudiciul din dosar se ridica la peste 1 milion de euro, potrivit DNA.

Cazul a fost trimis în judecată din 2011 și, de atunci, statul român a cheltuit bani cu ancheta și procesele. Vezi aici.

Decizia CCR nr. 26 din 16 ianuarie 2019 a declarat neconstituțional protocolul dintre SRI și Parchet din 2009. Celelalte 2 decizii invocate de judecătoare se referă la excluderea probelor obținute așa zis nelegal.

Citește și Udrea, după achitarea lui Tăriceanu: A avut șansa să fie judecat de magistrați care nu sunt controlați de SRI

La Tribunalul Suceava, judecătoarea Mihaela Bivol îi condamnase pe profesorul Vasile Astărăstoae și pe omul de afaceri Corvin Pughin la câte 2 ani cu suspendare pentru abuz în serviciu și fraudă cu fonduri europene.

Cine e omul de afaceri Corvin Pughin. În 2018, compania lui de IT, Maguay Computers din București, în asociere cu Phoenix IT din Brașov, a câștigat contractul cu Ministerul Justiției (condus de Tudorel Toader) privind informatizarea instanțelor în valoare de 8,2 milioane de euro, plus alte aproape 3 milioane de lei, fără TVA.

Potrivit Registrului Comerțului, Maguay Computers este deținută de Ion Eduard Pughin. Până în ianuarie 2012, din firmă au făcut parte și Pavel și Corvin-Gabriel Pughin.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele